In 5 stappen weer beter in je vel zitten

Merk je dat je de laatste tijd minder goed in je vel zit? Dat is natuurlijk een vervelend probleem. Je kunt je neerslachtig voelen. Of juist moe. Of je weet even niet hoe je richting moet geven aan je dagen. Wat kun je nu doen om je (weer) beter over jezelf te voelen? Ontdek onze tips!

Mooi van buiten

Niet lekker in je vel zitten kan te maken hebben met je lichaam en uiterlijk. Misschien voel je je ongezond. Of ben je niet tevreden over je haar, huid of een ander onderdeel van je lichaam. Pak dit daarom aan! Zo voel je je weer mooier en dat geeft echt een boost aan je zelfvertrouwen. Wat je ook wilt verbeteren aan je uiterlijk, hier kun je vaak prima zelf thuis mee aan de slag gaan. Wil je je huid bijvoorbeeld een boost geven? En onzuiverheden zoals pigmentvlekken verwijderen? Met effectieve peeling pigmentvlekken thuis pak je de donkere vlekken aan. Pigmentvlekken kunnen elke huidskleur en elk huidtype treffen. Maar gelukkig kun je er dus ook iets aan doen. En dat geldt voor veel uiterlijke kenmerken waar je misschien niet helemaal tevreden over bent.

 

Leuke dingen doen

Je weer beter voelen lukt ook door meer leuke dingen te doen. Neem niet alles in het leven zo serieus. Maar maak vooral lol en plezier! Door actief te zijn in leuke dingen ondernemen, maak je dat een stukje makkelijker voor jezelf. Waar heb je nu echt zin in om te doen? Ga een dagje winkelen, naar een festival toe of juist naar het theater. Ga uitgebreid uiteten of boek een vakantie. Of blijf lekker thuis en houd hier een uitgebreide beauty routine. Tijdens zo’n me-time moment thuis kom je er meteen aan toe om je huid goed te verzorgen. Pak met een vitamine C serum pigmentvlekken aan. Of je nu last hebt van pigmentvlekken door hormonale veranderingen of juist last hebt van ouderdomsvlekken, vitamine C heeft een effectieve werking om je huid weer te laten stralen. Het is trouwens ook leuk om je haar weer een boost te geven. Bezoek bijvoorbeeld de kapper. Of maak zelf tijd vrij voor een uitgebreide haarroutine. Heerlijk om je daarmee bezig te houden!

 

Pak problemen aan

Zit je slecht in je vel omdat er problemen spelen in je leven? Dan werkt het goed om deze problemen aan te pakken. Zo kom je immers weer van je vervelende gevoelens af. Achterhaal allereerst wat er precies speelt. Heb je bijvoorbeeld stress door je werk? Of speelt er iets in je gezinsleven? Ben je niet blij met de richting die je aan je leven geeft? Er kan veel aan de hand zijn. Vervolgens is het aan jou om te bepalen welke stappen je kunt zetten. Misschien past een andere baan bijvoorbeeld beter bij je. Of kom je erachter dat je veel meer vrije tijd of tijd voor jezelf nodig hebt in je leven. Dat zijn goede stappen om dan te zetten!

 

Praat erover

Het helpt bij problemen natuurlijk ook om er goed over te praten. Doe dit met iemand die je vertrouwt. Je partner, beste vriend(in) of een familielid bijvoorbeeld. Maar je kunt ook praten met een psycholoog. Leg alles waar je mee zit op tafel. Zo hoef je het niet meer helemaal in je eentje te dragen, wat je echt kan opbreken. Het kan heel spannend zijn om een gesprek te openen, maar het levert je vaak veel moois op.

 

Gezond leven

Last but not least: probeer zo gezond mogelijk te leven. Je hoeft heus geen streng dieet te volgen, maar gezonde keuzes maken levert wel op dat je beter in je vel gaat zitten. Beweeg bijvoorbeeld genoeg, iedere dag zeker een half uur. Je kunt gaan sporten, of gewoon een stuk wandelen of fietsen. Uit gezonde voeding haal je belangrijke bouwstoffen, waar je je lichaam zeker blij mee maakt. Drink ook genoeg water: zo’n twee liter per dag. En let er ook op dat je goed en lang genoeg slaapt!

 

Verschillende methodes helpen om weer beter in je vel te komen. Het kan zo zijn dat er wat grotere issues spelen in je leven, die je gericht wilt aanpakken. Maar soms is het al genoeg om weer wat beter naar jezelf om te kijken, met extra veel me-time. Waar ga jij mee aan de slag?

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Duurzaam Luxe: De Kracht van Vintage Mode

Volgende

De voordelen van een e-bike; dit zijn ze!

Laatste van Blog

withemes on instagram