Hoe gietvloeren bij kunnen dragen aan een betere hygiëne

De gietvloer is een van de meest populaire soorten vloeren op het moment. Als je oude vloer aan vervanging toe is, kan het een goed idee zijn om dit keer voor een gietvloer te gaan. Deze vloer heeft veel gunstige eigenschappen waar je als woningeigenaar vrolijk van wordt. Zo zorgen gietvloeren bijvoorbeeld voor een betere hygiëne in huis. De vloeren hebben namelijk geen naden, maar zijn één geheel. Hierdoor krijgen bacteriën niet de kans om zich in de naden te nestelen. Het maakt de vloeren ook eenvoudiger om schoon te maken. Gietvloeren kun je gemakkelijk vegen en dweilen.

Hypoallergene vloeren

Gietvloeren mag je ook gerust hypoallergeen noemen. Dit betekent dat de kans op een allergische reactie kleiner is dan bij de gemiddelde vloer. Je krijgt immers veel sneller een allergische reactie als stof en huisstofmijt de kans krijgt om zich te nestelen in naden in de vloer of in je tapijt. Dat is bij gietvloeren dus niet het geval.

De uitstraling van een beton cire vloer

Qua uitstraling hebben gietvloeren veel weg van de beton cire vloer. Beide vloeren zijn namelijk betonlook vloeren. Overigens delen de vloeren ook vrij veel andere eigenschappen. Zo is een beton cire vloer ook hypoallergeen en eveneens een naadloze vloer. Ook zijn beide vloeren vochtbestendig en hierdoor ook geschikt voor in de vochtige ruimtes in je huis. Er zitten echter ook verschillen tussen deze twee vloeren. De betonlook uitstraling is op het moment in ieder geval ook zeer geliefd.

Een gietvloer is eenvoudig aan te leggen

Wat de gietvloeren en de beton cire vloer niet gemeen hebben, is de manier waarop de vloer wordt aangelegd. De beton cire vloer wordt namelijk handmatig gelegd. Het is eigenlijk een vorm van stucwerk. De gietvloer kan worden gegoten. Hierdoor is de gietvloer ook een stuk sneller gelegd dan de beton cire vloer. Dit maakt het ook veel goedkoper om deze vloeren aan te leggen, zeker wanneer het een groot oppervlak betreft.

Toch liever een beton cire vloer?

Een gietvloer is dus een uitstekende keuze voor een betere hygiëne in huis, maar een beton cire vloer is dat ook. Het is dan ook aan te raden om je eens goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Een beton cire vloer heeft weer als voordeel dat je ook een bijpassende wand van beton cire kunt laten maken. Dat geldt voor een gietvloer niet.

Twijfel je nog over welke vloer het best bij je past? Dan kun je eens een vloerenwinkel bezoeken. Bezoek echter niet een winkel die uitsluitend gespecialiseerd is in een van deze twee soorten vloeren. In dat geval zal een winkel natuurlijk altijd proberen om zijn eigen producten te verkopen. Daarom is het aan te raden om een specialist te benaderen die beide vloeren in het assortiment heeft. Dan is de kans op betrouwbaar advies immers veel groter. In veel gevallen is de gietvloer de beste keuze, tenzij je de uitstraling van beton cire mooier vindt. De gietvloer heeft namelijk erg veel gunstige eigenschappen.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Hoe zit het nu met de olympische spelen van 2020/2021?

Volgende

Alles wat je moet weten over Euro 2020

Laatste van Blog

withemes on instagram