Hier moet je rekening mee houden als je binnenkort een haartransplantatie ondergaat

Heb je van alles geprobeerd om haaruitval te voorkomen, maar heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd? Dan denk je mogelijk dat je moet leren leven met een teruggetrokken haarlijn of kale plek(ken). Toch is dit niet het geval. Nee, want je kunt namelijk een haartransplantatie ondergaan. Met zo’n ingreep maak je voorgoed een einde aan kale plekken op jouw hoofdhuid. Heb je nog niet eerder een haartransplantatie ondergaan? Dan zorgt dit mogelijk voor de nodige vraagtekens. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk waar je rekening mee moet houden als je binnenkort een haartransplantatie ondergaat.

Verschillende technieken
Voordat je een haartransplantatie ondergaat, moet je weten dat er verschillende technieken zijn om haren te transplanteren. Zo worden Zantman Kliniek haartransplantaties uitgevoerd volgens de FUT-techniek en de FUE-techniek. Qua naam lijken deze twee technieken veel op elkaar, maar toch zijn er grote verschillen. Om ervoor te zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt, gaan we hier kort in op de technieken voor haartransplantaties.

1) FUT-techniek
In vrijwel ieder land ter wereld worden haartransplantaties uitgevoerd volgens de FUT-techniek. FUT staat in dit geval voor Follicular Unit Transplantation. Bij deze techniek neemt de haarspecialist een stripje huid weg uit de haarkrans aan de achterzijde van jouw hoofd. Dit staat ook wel bekend als het donorgebied. De haren die uit dit gebied komen, hebben een andere genetische aanleg. Hierdoor zijn ze niet vatbaar voor het DHT-hormoon, dat vaak haaruitval veroorzaakt. De haren worden vervolgens geïmplanteerd in het kale gebied, waarna de haarlijn binnen enige tijd weer in ere hersteld is.

2) FUE-techniek
Veel haartransplantaties worden uitgevoerd via de FUT-techniek. Dit komt vooral doordat deze techniek sinds jaar en dag bekend is. Toch zien we tegenwoordig dat steeds meer mensen kiezen voor de FUE-techniek. FUE is de afkorting van Follicular Unit Extraction. Bij de FUE-techniek haalt een haarspecialist de haarwortels één voor één uit de haarkrans aan de achterkant van jouw hoofd. Hiervoor gebruikt hij een holle micronaald of een boortje. Vervolgens worden er kleine sneetjes in het ontvangstgebied gemaakt, waardoor de verwijderde haren direct geïmplanteerd kunnen worden.

is een haartransplantatie zichtbaar na afloop?
Omdat een haartransplantatie een medische ingreep is, denken veel mensen dat het altijd zichtbaar is dat zij een haartransplantatie ondergaan hebben. Als je kiest voor de FUT-techniek, is dit inderdaad het geval. Er wordt namelijk een stripje huid verwijderd. Er ontstaat dan een litteken, omdat de wond gehecht moet worden. Dit is bij de FUE-techniek niet het geval. Bij deze techniek ontstaan slechts kleine wondjes. Jouw lichaam is in staat om deze zelf te genezen.

Bij beide technieken moet je het donorgebied overigens (gedeeltelijk) opscheren voordat er haar getransplanteerd kan worden. Als je lang haar hebt, is dit geen probleem. Je kunt jouw haar in dat geval over het geschoren deel laten vallen. Als je dit doet, is het niet zichtbaar dat je een haartransplantatie ondergaan hebt.

Haartransplantatie kosten
Een laatste dingetje om rekening mee te houden, zijn de haartransplantatie kosten. Voor de één is de ingreep goedkoper dan voor de ander. Dit hangt onder meer af van het aantal grafts (haarzakjes) dat verplaatst moet worden. Hoe meer grafts, des te meer een haartransplantatie kost. De verwachte behandelduur speelt eveneens mee in de kosten. Wil je kroeshaar transplanteren of kies je voor een haarsparende behandeling? Dan brengt een haarkliniek mogelijk een extra toeslag in rekening voor de haartransplantatie.

Vorige

Sporten vanuit huis

Volgende

Met deze tips creëer je meer rust in de woonkamer

Laatste van Blog

withemes on instagram