/

Sporten vanuit huis

Last Updated on: 19th december 2023, 09:46 am

We weten dat we regelmatig moeten bewegen, maar hoe moeilijk is het om voldoende te sporten in deze tijd? Gelukkig begint het zonnetje vaker te schijnen en kunnen we buiten een rondje hardlopen of een workout doen in het park. Maar Nederland zou Nederland niet zijn zonder de regenbuien tussen het zonnetje door. Het is prettig om niet afhankelijk te zijn van het weer, zodat je altijd kunt sporten en je geen excuus hebt om niet te gaan! Sporten vanuit huis kan altijd, wanneer je maar wilt. Maar wat heb je nodig om thuis te kunnen sporten? Wij vertellen het je!

Goede plek

Het is handig om een vaste sportplek in huis te maken. Je kunt dan bijvoorbeeld alle spullen laten liggen voor de volgende keer. Wel zo makkelijk. Zoek een plekje waar je je helemaal kunt uitleven. Woon je op de eerste verdieping? Dan is het misschien niet handig om te sporten boven de slaapkamer van de onderburen, als je altijd in de ochtend of de avond sport. Kies ook een plek waar niet iedereen jou ziet. Hang bijvoorbeeld goede raamdecoratie op om toeschouwers te voorkomen. Denk aan shutters aluminium jaloezieën op maat. Deze laten veel daglicht binnen, maar zorgen er wel voor dat niemand naar binnen kan kijken. Je kunt ook gaan voor plissé gordijnen. Zo kun je alleen het onderste gedeelte van het raam bedekken, zodat er nog voldoende licht binnenkomt. Daglicht zorgt namelijk voor meer energie dus het is wel belangrijk bij het sporten!

Benodigdheden

Het verschilt per sport natuurlijk wat je nodig hebt, maar er zijn een aantal spullen die vaak gebruikt worden. Essentieel is een yogamat. Of je een lesje yoga doet of een buikspierkwartier; voor beide heb je een matje nodig. Dit ligt een stuk prettiger dan die harde vloer! Voor krachttraining heb je gewichten nodig en een elastiek. Ook aan de conditie werken? Schaf dan een springtouw aan!

Sporten doe je samen!

Zeker in deze tijd is het fijn om een sportmaatje te hebben. Het sociale leven ligt namelijk al even op zijn kop. Ook kan een sportmaatje jou motiveren om regelmatig te sporten. Als je het alleen doet, kun je makkelijker een excuus bedenken en afhaken. Zoek een sportmaatje en spreek vaste dagen en tijden af om te gaan sporten. Dit kan natuurlijk samen bij iemand thuis op anderhalve meter, maar ook met behulp van videobellen als je dat prettiger vindt. Voordat je het weet zit dit helemaal in jullie ritme en weet je zeker dat je voldoende beweegt. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk gezelliger om samen te sporten en kan er meteen een beetje bijgepraat worden!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Verschillende gerechten waar citroen in wordt verwerkt

Volgende

Hier moet je rekening mee houden als je binnenkort een haartransplantatie ondergaat

Laatste van Blog

withemes on instagram