Het belang van communicatie in de slaapkamer

Je doet er het liefste alles aan om je relatie zo gezond mogelijk en sterk mogelijk te houden. Dit betekent dat een eerlijke en open communicatie van cruciaal belang is. Want één ding is zeker – vertrouwen is het belangrijkste dat er is in de relatie. Dit betekent ook dat je goed moet kunnen communiceren in de slaapkamer. Waarom dat zo belangrijk is, lees je in dit blog. Wie weet ga je daar binnenkort al een keer mee aan de slag.

In het begin van de relatie kom je er beter achter wat elkaars voorkeuren zijn

In het begin van de relatie is het natuurlijk belangrijk dat je elkaar goed leert kennen. En dat gaat veel verder dan enkel het plannen van dates, elkaars vrienden leren kennen en op de koffie gaan bij de ouders en de schoonouders. Ook in de slaapkamer moet je elkaar beter leren kennen. Kies je ervoor om hier eerlijk en open over te communiceren en elkaars voorkeuren aan te geven? Dan merk je dat je relatie in een relatief korte tijd veel intiemer en beter kan worden. Misschien leer je al snel wat voor soort speeltjes wel of niet goed werken en of porna het overwegen waard is.

Veranderende voorkeuren tijdens een langdurige relatie kunnen beter aan worden gegeven

Maar het is ook meer dan logisch dat jullie voorkeuren in de slaapkamer in de loop van de tijd kunnen veranderen. En dat is natuurlijk ook helemaal niet zo erg. Door dit bespreekbaar te maken – en te experimenteren met nieuwe dingen – kun je de relatie leuk en uitdagend houden. Misschien heeft een van jullie iets van vrienden gehoord of in een tijdschrift een artikel gelezen. Probeer elkaars grenzen in dat geval altijd te blijven respecteren en sta keer op keer open voor dit soort gesprekken.

Je maakt de relatie vele malen sterker, beter en gezonder dankzij een goede communicatie

Je kunt er gelukkig altijd zeker van zijn dat de relatie sterker, beter en gezonder is door de communicatie altijd goed en eerlijk te houden. Verdiep je daarom eens een keer goed in wat er zoal mogelijk is in de slaapkamer. Dit kan variëren van het geven van een massage tot het kopen van nieuwe lingerie en het uitproberen van speeltjes. Het hoeft gelukkig dus niet altijd te betekenen dat je de tijd in de slaapkamer rigoureus hoeft te gaan veranderen.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Ontdek de culinaire hoogtepunten van Australië

Volgende

Minder schermtijd, meer bewegen in en rondom je huis: zo doe je dat

Laatste van Blog

withemes on instagram