Gegrom en Gefluit: Het Mysterie van Snurken Ontwarren en Oplossingen Vinden met een Anti Snurk Kussen

Snurken. Het lijkt onschuldig, maar is dit wel effectief zo? En waarom snurken mensen nu eenmaal? Wat zijn de oplossingen tegen snurken en waarom moet een anti snurk kussen aanschaffen? Ben je ook benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Lees dan snel verder voor meer informatie!

Het Mysterie van Snurken Ontrafeld

Snurken kan een op het eerste zicht vrij onschuldig zijn, toch kan het ook een teken zijn van diepere onderliggende gezondheidsproblemen. Naar schatting snurkt ongeveer 45% van de bevolking wel eens af en toe, terwijl 25% van de volwassenen regelmatig snurkt.

Bovendien komt snurken meer voor bij mannen en ouderen mensen. Ook hebben mensen met overgewicht, stevige drinkers, rokers en mensen met slaapapneu meer neiging tot snurken.

Maar hoe komt het nu toch dat mensen snurken?

Overgewicht

Een van de meest voorkomende oorzaken waarom mensen snurken is overgewicht. Dit komt doordat mensen met overgewicht of obesitas meer vetweefsel hebben in en rond hun nek. Ook de spieren rondom zijn vaak groter.

Doordat het vetweefsel en spieren tijdens de slaap de luchtstroom van de luchtwegen beknellen, vernauwen deze. De lucht heeft nu minder vrije doorgang en zal daardoor tegen de luchtwegen, keelholte en tong beginnen te trillen. Dit veroorzaakt het snurkend geluid.

Roken

Ook al heeft roken niet direct een onmiddellijk verband met snurken, toch kan het  één van de oorzaken zijn waarom mensen snurken. Door het roken van sigaretten en andere tabaksproducten kan de keel en luchtwegen namelijk geïrriteerd raken.

Deze irritatie of ontsteking kan ervoor zorgen dat de luchtwegen zich vernauwen, met snurken als gevolg. Maar ook andere mechanismen ten gevolgen van roken kunnen ervoor zorgen dat men snurkt.

Zo kan een verhoogde slijmproductie in werking treden als gevolg van roken of een verslapping van de keelspieren ontstaan. Beide kunnen factoren zijn die meespelen waarom mensen snurken.

Alcohol en Verdovende Middelen

Door het drinken van alcohol of het nemen van verdovende middelen zoals slaappillen, gaan je spieren verslappen. Ook je keelspieren zullen zich gaan ontspannen ten gevolgen van het drinken van alcohol of het nemen van slaapmiddelen,

Door het verslappen van deze keelspieren tijdens het slapen vernauwen namelijk je luchtwegen. Het is deze vernauwing die er voor zorgt dat je gaat snurken.

Slaapapneu

Mensen die lijden aan slaapapneu hebben over het algemeen ook last met snurken. Slaapapneu is het tijdelijk stoppen met ademhalen tijdens de slaap. Dit kan enkele seconden tot enkele minuten duren.

Het is steeds belangrijk om bij slaapapneu medisch advies te vragen bij je dokter. Dit komt omdat slaapapneu een voorbode kan zijn van diepere onderliggende gezondheidsproblemen, meer bepaald aan het cardiovasculair systeem.

Welke Oplossingen Zijn er Tegen Snurken?

Afhankelijk van wat de oorzaak is van je snurken, kun je een andere oplossing vinden. Zo is het snurken van mensen met overgewicht vaak op te lossen door gewichtsverlies. Bovendien zal dit in vaak gevallen ook leiden tot een gezondere levensstijl.

Voor mensen die snurken ten gevolgen van alcohol en roken, is het advies om hier mee te stoppen.

Maar is er dan ook nog een andere oplossing? Jazeker! Een anti snurk kussen!

Anti Snurk Kussen Om Snurken Tegen te gaan!

Een anti snurk kussen aanschaffen kan een goede oplossing zijn om snurken tegen te gaan. Snurken komt namelijk meer voor wanneer we tijdens onze slaap op de rug gaan liggen.

Een anti snurk kussen brengt het hoofd namelijk in een zijwaartse positie. Hierdoor voorkom je dat je op je rug ligt en gaat snurken. Dankzij de golvende vorm van deze kussen voorkom je namelijk dat je tong in je keel gaat vallen tijdens de slaap en de luchtwegen vernauwen.

Deze kussens liggen bovendien uiterst comfortabel en zijn gemaakt met een memory-foam vulling.

Vorige

Waar moet je op letten als je je trap wilt renoveren

Volgende

Ga jij qua wijn altijd voor de veilige keuze? Zo ontdek je nieuwe soorten!

Laatste van Blog

withemes on instagram