/

Ga jij qua wijn altijd voor de veilige keuze? Zo ontdek je nieuwe soorten!

Kies jij ook altijd een wijnsoort van de kaart die je al kent, en neem je zonder nadenken je lievelingswijn mee van de supermarkt, gewoon omdat je dan zeker weet dat je ‘m lekker vindt? Je bent niet de enige! Vaak kopen mensen als ze eenmaal lekkere wijn hebben ontdekt, dezelfde fles wijn steeds weer opnieuw. Dat is ook wel begrijpelijk, want nieuwe wijnen proberen is best spannend. Misschien vind je ‘m immers helemaal niet lekker, en heb je meteen spijt van je keuze. Toch is het de moeite waard om eens nieuwe soorten wijn te ontdekken. Wie weet is er wel een wijntje die je nog veel lekkerder vindt dan je vertrouwde favoriet.
Maar hoe kun je nieuwe soorten wijn ontdekken, zonder een miskoop te doen? Je leest het in dit blogartikel!

Ontdek je smaakprofiel

Als je weet wat jouw favoriete smaakprofiel is, kun je gerichter zoeken naar nieuwe wijnen. Vaak zie je op webshops meteen in welke categorie jouw favoriete wijn valt, en kun je gemakkelijk selecteren op soortgelijke wijnen uit deze categorie. Hou je van soepel, licht en zachte rode wijnen? Of ben je juist een liefhebber van de complexe, stevige soorten?

Ook bij witte wijnen is er veel variatie. Misschien hou je van frisse, citrusachtige witte wijnen, of juist van de licht zoete, geurige witte wijnsoorten.

Ben je bijvoorbeeld fan van Viognier of Moscato vanwege dat volle, bloemige karakter, dan zul je wijnen van Gewurztraminer waarschijnlijk ook weten te waarderen: een bijzonder aromatische, smaakvolle wijn met een heerlijke fruitige, rijke smaak. Onderzoek dus eerst welke wijn het beste binnen jouw straatje past!

Durf een gokje te wagen

Nieuwe wijnen ontdekken is ook een kwestie van een gokje durven te wagen, maar dan wel op basis van jouw zelfkennis. Hou jij over het algemeen van de stevige, rijke en volle rode wijnen met karakter, maar ben je bijvoorbeeld nog niet echt verder gekomen dan de Cabernet Sauvignon of Bordeaux? Dan kun je eens een Amarone wijn proberen. Vanwege zijn bijzondere, complexe en eigenzinnige smaakprofiel is deze wijn een echte aanrader voor de liefhebber van robuuste, krachtige wijnen. 

Zelfde druif, andere blend

Misschien vind je het een wilde gok om zomaar een fles wijn te kopen die je nog niet kent, en is dat ook de reden dat je liever steeds weer voor de veilige keuze gaat. Als je bang bent dat de wijn tegenvalt, is de gok iets minder groot als je voor een wijn van het druivenras kiest die je al kent, maar dan in een andere blend. Ben jij bijvoorbeeld een liefhebber van Merlot? Dan kun je eens een jonge Sangiovese wijn proberen in een blend met Merlot: deze wijn is net zo sappig en soepel van karakter en zal daarom hoogstwaarschijnlijk ook bij je passen!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Gegrom en Gefluit: Het Mysterie van Snurken Ontwarren en Oplossingen Vinden met een Anti Snurk Kussen

Volgende

Zo belangrijk is licht voor de (mentale) gezondheid

Laatste van Blog

withemes on instagram