Fouten die je niet meer moet maken bij het föhnen

Het lijkt zo makkelijk om je haar te föhnen. Je zet het knopje om, de föhn begint te blazen en na een paar minuten is jouw haar droog. Er komt echter wel wat meer kijken bij het goed föhnen van je haar. Niet alleen kan het zijn dat jouw kapsel er hierdoor niet zo uit komt te zien als je voor ogen hebt, maar het kan zelfs zo zijn dat jouw haar beschadigt raakt. Dit zijn de meest voorkomende fouten die je niet meer moet maken bij het föhnen.

Jouw haar is erg nat

Stap je net onder de douche vandaan, haal je even een handdoek over je haar heen en zet je direct de föhn aan? Dan kan je jouw haar ernstig beschadigen! Wacht liever met föhnen tot je haar voor het grootste gedeelte droog is. Dit kost je misschien wat meer tijd, maar je kapsel zal je dankbaar zijn.

Je gebruikt geen producten

Gijsje Boogert is werkzaam bij het esthetisch platform allabouther.nl en legt uit dat het belangrijk is om voor het föhnen de juiste producten te gebruiken. ‘Voordat je de föhn oppakt is het belangrijk dat je altijd een hittebeschermingsspray gebruikt, omdat je haar anders uitdroogt en gaat splijten. Ook is het verstandig om van tevoren al een beetje mousse in je haar te smeren als je dun haar hebt voor meer textuur en volume, of juist een krulcrème om te voorkomen dat je een ongecontroleerde pluizebol krijgt.’

Je gebruikt een ongeschikte haarborstel

Gebruik jij een haarborstel met metalen pinnen tijdens het föhnen? Dan kunnen je haren afbreken doordat dit type borstels erg heet kunnen worden. Het is beter voor je haar om een borstel te gebruiken met zwijnenhaar of synthetisch haar. Je krijgt een zachter resultaat en dit soort borstel bied je een betere grip. Doe als de kapper en gebruik een speciale föhnborstel.

Je föhnt op de maximale temperatuur

Veel mensen zetten de föhn zo heet mogelijk omdat ze denken dat ze dan sneller klaar zijn. Dit is echter heel slecht voor je haar. Door je haar eerst een beetje aan de lucht op te laten drogen en vervolgens op de laagst mogelijke temperatuur te föhnen, voorkom je beschadiging aan je haar en duurt het niet veel langer om je haar te föhnen dan op de hoogste stand.

Het kan ook schelen als je jouw haar in verschillende lagen of stukken verdeelt. Doordat je op kleinere stukken richt in plaats van je hele kapsel droogt je haar sneller en krijg je makkelijker het gewenste resultaat.

Je droogt je haar niet helemaal

Het kan zijn dat het niet iets langer duurt om je haar te föhnen dan je had ingecalculeerd. Loop echter niet naar buiten met half droog haar, want dan is alles voor niets geweest. Je lokken zijn dan namelijk binnen no-time net zo pluizig als wanneer je helemaal niet geföhnd had. Check voordat je de puntjes op de i zet zeker je achterste lokken. Deze worden nogal eens overgeslagen.

Vorige

Dit zijn de snelste telefoons van dit moment

Volgende

Hoe vaak sporten per week is ideaal?

Laatste van Blog

withemes on instagram