Fit worden op een trampoline? Zo garandeer je je eigen veiligheid

Trampolinespringen wordt een steeds populairdere vorm van sporten. Niet enkel draagt het bij aan een gezonde levensstijl, het is ook een geweldige bron van plezier! Heb jij al een Avyna trampoline in je achtertuin of zit je er aan te denken om er één aan te schaffen? Besef dan goed dat je eigen veiligheid altijd voorop dient te staan. In dit artikel zullen we je vertellen hoe je je veiligheid kunt waarborgen tijdens het trampolinespringen.

De juiste locatie

Het is belangrijk dat je je trampoline op een stabiele ondergrond plaatst. In de achtertuin is het logisch om de trampoline te plaatsen op gras of op de tegels. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak is zodat de installatie niet omvalt. Houdt daarnaast rekening met de nabije omgeving. Vermijd obstakels die een veiligheidsrisico kunnen vormen zoals takken, muren of hekken.

Veiligheidsnetten en padding

Veiligheidsnetten zijn een onmisbare toevoeging bij de aankoop van een trampoline. De netten zorgen ervoor dat je als springer niet op de grond valt en vermindert dus het risico op ernstige verwondingen. Ook kun je de trampoline veren en het -frame bedekken met een stevige en beschermende padding. Zo vermijd je dat er letsel optreedt bij botsingen met harde trampoline onderdelen. Zorg ervoor dat zowel de netten als de padding stevig worden bevestigd om je eigen veiligheid te waarborgen.

Spring veilig

Let erop dat je tijdens je workout veilige springtechnieken toepast. Denk bijvoorbeeld aan landen op het midden van de trampoline en niet op de randen. Spring niet met z’n tweeën op de trampoline en houd je knieën licht gebogen. Vermijd ook het gebruik van andere objecten wanneer je op de trampoline bezig bent. Denk hier bijvoorbeeld aan een springtouw of gewichtjes. Hou het zo veilig mogelijk en voorkom dat jij of een andere springer letsel oploopt.

Regelmatig onderhoud

Voer regelmatig onderhoud en inspectie uit om ervoor te zorgen dat jouw trampoline in de beste staat verkeert. Controleer de stabiliteit van de ondergrond en de trampoline zelf. Check de veren, de padding en de veiligheidsnetten. Is er iets beschadigd? Repareer of vervang dit dan direct! Je eigen veiligheid is van enorm belang.

Fit worden op een trampoline is een uitstekend idee, maar vergeet nooit je eigen veiligheid. Kies de juiste locatie voor je Akrobat, Salta of Berg trampoline, plaats paddings en veiligheidsnetten, voer inspecties uit en spring veilig! Wanneer je deze tips opvolgt kun je zorgeloos genieten van een fijne workout.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Elektrische auto’s en hun bijdrage aan een schoner milieu

Volgende

Elektrisch rijden & verzekeren

Laatste van Blog

withemes on instagram