/

Elektrisch rijden & verzekeren

Last Updated on: 25th juli 2023, 11:27 am

Elektrisch rijden is steeds populairder en brengt positieve veranderingen met zich mee. In dit blog willen we je meer vertellen over elektrisch rijden, de voordelen ervan en hoe je je elektrische auto kunt verzekeren. Ga met ons mee op ontdekkingstocht naar duurzaamheid op de weg!  

De voordelen van een groene keuze  

Elektrische auto’s zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele brandstofauto’s. Door te kiezen voor elektrisch rijden verminder je de CO2-uitstoot en draag je bij aan schonere lucht en een gezonder leefklimaat. Bovendien zijn elektrische auto’s efficiënter en bieden ze een soepele en stille rijervaring. Met steeds meer laadpunten overal in het land wordt het opladen van je elektrische auto ook steeds gemakkelijker. Kiezen voor elektrisch rijden betekent niet alleen een duurzame keuze, maar ook een comfortabele en moderne manier van reizen.  

De juiste autoverzekering afsluiten voor je elektrische auto  

Nu we weten dat elektrisch rijden de toekomst is, laten we eens kijken naar het verzekeren van je elektrische auto. Een autoverzekering afsluiten is essentieel om ervoor te zorgen dat je volledig beschermd bent op de weg. Bij het verzekeren van je elektrische auto moet je rekening houden met specifieke aspecten, zoals de hogere aanschafwaarde en het gewicht van de accu’s.   

Gelukkig kun je met je elektrische auto bij veel verzekeraars terecht zonder dat je een speciale elektrische autoverzekering nodig hebt. Kijk daarbij goed naar de dekkingen bij de verschillende verzekeraars. Bijvoorbeeld de dekking voor schade aan je eigen laadpaal als deze niet via een andere verzekering is verzekerd. Wel is het belangrijk om te controleren of je auto voldoet aan de alarmeisen van verzekeraars. In sommige gevallen moeten deze SCM/CCV goedgekeurd zijn. Zorg ervoor dat je deze informatie bij de hand hebt wanneer je je autoverzekering afsluit.  

Je Autoverzekering Opties: Van Basis tot Uitgebreid 

Naast het afwegen van specifieke dekkingen voor elektrische auto’s, is het ook belangrijk om naar de algemene verzekeringsmogelijkheden te kijken. Je hebt namelijk de keuze om je auto uitgebreid te verzekeren of alleen te kiezen voor een WA-verzekering. Hier zijn de belangrijkste verschillen:  

  • WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid): Een wa autoverzekering is de minimale vereiste verzekering en dekt schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Het vergoedt de schade aan andere voertuigen, eigendommen of personen. Houd er rekening mee dat schade aan je eigen auto of eigendommen niet wordt gedekt met een WA-verzekering. Het is een betaalbare optie, maar biedt beperkte dekking.
  • Beperkt Casco-verzekering: Deze verzekering biedt naast de WA-dekking ook beperkte dekking voor schade aan je eigen auto door brand, diefstal, ruitbreuk, storm en aanrijding met dieren. Het is een tussenoptie die iets meer dekking biedt dan een WA-verzekering, maar minder uitgebreid is dan een Volledig Casco-verzekering.
  • Volledig Casco-verzekering: Ook wel bekend als allrisk-verzekering, biedt deze verzekering de meest uitgebreide dekking. Naast de dekking van een Beperkt Casco-verzekering, vergoedt een Volledig Casco-verzekering ook schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld vandalisme, eigen schuld bij een ongeval of andere onvoorziene gebeurtenissen. Het is de meest complete, maar ook de duurste optie.

Bij het kiezen van de juiste verzekering voor je elektrische auto is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke behoeften en budget. Als je veel waarde hecht aan een uitgebreide dekking en gemoedsrust, kan een Volledig Casco-verzekering een goede keuze zijn. Als je echter kosten wilt besparen en alleen de minimale wettelijke vereisten wilt dekken, kan een WA-verzekering voldoende zijn.  

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Fit worden op een trampoline? Zo garandeer je je eigen veiligheid

Volgende

Verlichtingstips voor een knusse en functionele woonkamer

Laatste van Blog

withemes on instagram