Ergonomie voor studenten: je studieplek optimaliseren

Je denkt er misschien niet zo snel over na. Maar je brengt aardig wat tijd door op je studieplek. Je leert er voor een belangrijk tentamen, schrijft er je scriptie en levert er dat ene belangrijke verslag in. Daarom is het wel zo belangrijk dat deze plek fijn en comfortabel is, zodat je er erg makkelijk uren achter elkaar door kunt brengen. Heb je daarom al een keer goed gekeken naar het stukje ergonomie? Hoe je dit het beste terug kunt laten komen in de ruimte, lees je in dit blog. 

Ga op zoek naar een bureaustoel en een bureautafel die helemaal op je lichaam af kunnen worden gestemd 

Een van de beste investeringen die je kunt doen, is het investeren in een erg fijne werkplek. Ga bijvoorbeeld meteen een keer op zoek naar een bureaustoel en een bureautafel. Beide varianten moeten helemaal op je lichaam af kunnen worden gestemd. Zo geniet je van een optimale werkhouding en je kunt je dus net even wat beter concentreren. Ook profiteer je van een betere werkhouding en dus ook minder snel pijntjes aan je lichaam, zoals met mechanische toetsenborden. En dat is misschien wel het belangrijkste van alles. 

Ben je al bekend met verschillende handige ergonomische accessoires? 

De volgende stap? Dat is het uitzoeken van verschillende soorten handige ergonomische accessoires. Dit is namelijk de kers op de taart. Accessoires zoals de ergonomische muizen en een toetsenbord in een ergonomisch design zijn daar twee goede voorbeelden van. Hierdoor ziet de werkplek er geweldig uit en het is ook nog eens erg prettig werken. Dit soort accessoires zijn gevormd naar de vorm van het lichaam en kunnen daardoor dus ook zomaar de productiviteit verder stimuleren. Wel zo handig om te weten, toch? 

Maak je studeerplek extra aangenaam door lichte kleuren en materialen te gebruiken 

Ben je voor de volle 100% tevreden met de indeling van de werkplek? Dan is het een goed idee om ook eens een keer te kijken naar de aankleding van de werkplek. Maar gebruik voor lichte kleuren en materialen, zodat de kamer voor zo min mogelijk afleiding zorgt. Ook lijkt de ruimte daardoor optisch net even wat groter. Maak bijvoorbeeld gebruik van wit hout, verf in het lichtgrijs of (gebroken) wit op de muur en probeer de ruimte rondom je werkplek zo rustig mogelijk te houden. Met slechts een paar kleine aanpassingen kun je dus al enorm veel verschil maken. 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Tips voor een slimme inrichting in de keuken

Volgende

5 tips om een koortslip te voorkomen en te behandelen

Laatste van Blog

withemes on instagram