/

Tips voor een slimme inrichting in de keuken

De keuken is de belangrijkste ruimte van een huis. Je bereidt hier de maaltijden die zorgen voor genieten en quality time met familie en vrienden. Eten verbindt en zorgt voor gezelligheid, daarom is de keuken een belangrijke spot in het huis. Maar als je optimaal wilt genieten van je keuken, moet je deze wel goed inrichten en zorgen dat het van alle gemakken is voorzien. Je moet je jezelf natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken. Ben jij benieuwd hoe jij jouw keuken het beste kunt inrichten? Lees dan gauw verder, ik vertel het namelijk in dit artikel.

Waarom is een goed ingerichte keuken zo belangrijk?

Een goed ingerichte keuken zorgt voor efficiëntie. Je kunt hierdoor namelijk sneller je maaltijden bereiden en de keuken weer netjes opruimen en schoonmaken. Je hebt namelijk alles binnen handbereik, dus je hebt minder tijd nodig om naar spullen te zoeken. Een opgeruimde keuken zorgt voor orde en overzicht. Het oogt hierdoor rustig en ontspannen en dat is wat we willen. Nog een belangrijk aspect is de veiligheid. Een goed ingerichte keuken minimaliseert de kans op ongelukken, omdat alles een vaste plek heeft. Dus geen rondslingerende keukenmessen die voor lelijke ongelukken kunnen zorgen. En weet je wat een mooie bijkomstigheid is? Een mooi, opgeruimde keuken nodigt uit om nieuwe inspiratie op te doen en nieuwe gerechten uit te proberen. Koop een mooie standaard waar je je kookboeken op kunt zetten.

Hoe richt je je keuken goed in?

Om het jezelf makkelijk te maken, kun je het fornuis, de koelkast en de gootsteen in een driehoek opstellen. Op die manier is alles binnen handbereik en kun je efficiënt werken. Zorg daarnaast voor voldoende opbergruimte zoals planken, kastjes en lades. De spullen die je veel gebruikt zet je op ooghoogte, andere spullen kun je lager of hoger opbergen. In de lades kun je ladeverdelers plaatsen, zodat je alle spullen kunt ordenen op categorie. Je vindt zo alles in een oogopslag en het voorkomt rommel. Ook andere keuken organizers zijn slim om aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan voorraadbussen, kruidenpotjes, trommels, bakken en koelkast verdelers. Ook is het slim om uitschuifbare lades te installeren en gebruik te maken van draaiplateaus in hoekkasten. Op die manier benut je alle ruimte.

Heb je nog iets nodig?

Nu je alles goed heb ingericht, kun je ook gaan kijken of er nog spullen zijn die je mist. Misschien is het wel tijd om keukenspullen vervangen of aan te schaffen. Pannen kopen kan bijvoorbeeld ook slim zijn als je huidige pannen verouderd zijn. Of misschien ga je over op inductie in de nieuwe keuken, dan moet je al je pannen vervangen. Pannen waarmee je op gas hebt gekookt, kun je namelijk niet gebruiken op een inductie plaat. Let wel op wat voor pannen je koopt: niet alle pannen zijn geschikt voor inductie. Je kunt hier makkelijk achter komen door het label van de pan te bekijken. Hierop is alle informatie te vinden.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Belangrijke overwegingen bij het starten van je eigen webshop

Volgende

Ergonomie voor studenten: je studieplek optimaliseren

Laatste van Blog

withemes on instagram