Een duurzaam, maar warm huis
/

Een duurzaam, maar warm huis

Duurzaamheid lijkt een steeds belangrijker onderwerp te worden en het is belangrijk dat we ons hier met zijn allen mee bezighouden. Gelukkig zijn er erg veel punten uit het dagelijks leven waar we verduurzaming kunnen toepassen. Hier is het verwarmen van het huis er een van. We willen je in dit artikel dan ook graag meer vertellen over hoe jij een warm huis, en tegelijkertijd een duurzaam huis kunt hebben. Lees je met ons mee?

Slimme technologie

Het zal je vast en zeker niet ontgaan zijn: maar de slimme technologie lijkt zich steeds verder uit te breiden naar verschillende aspecten van het dagelijks leven. Hier is de verwarming thuis ook een van. Zo is er een slimme thermostaat ontwikkeld. Via je smartphone kun je de slimme thermostaat bedienen. Dit is niet alleen natuurlijk super handig, maar kan er ook nog eens voor zorgen dat je energieverspilling tegen kunt gaan. Mocht je bijvoorbeeld vergeten zijn om de verwarming uit te zetten? Geen zorgen. Je pakt je telefoon erbij en je kunt deze gemakkelijk van een afstand aan en uit zetten. Je kunt verder ook nog eens een timer instellen, zodat de verwarming via een zelf ingesteld schema aan en uit gaat. Zo zal je nooit vergeten de verwarming uit te zetten, en kan je ervoor zorgen dat deze niet onnodig staat te loeien.

Isoleer je huis

Al die warmte die van jouw kachel of verwarming afkomt, wil je natuurlijk wel zo goed mogelijk benutten en hiervan zo min mogelijk verspillen. Om de warmte zo goed mogelijk binnen te houden, moet je er voor zorgen dat de weg naar buiten minder makkelijk wordt.

Dubbel glas is bijvoorbeeld een handige optie. Zo kan je voorkomen dat alle warmte via de ramen verdwijnt. Ook kun je bijvoorbeeld de muren en vloeren isoleren. Aangezien de warme lucht naar boven stijgt, is het ook altijd een goed idee om het dak te isoleren. Op die manier zal de warmte niet in de lucht verdwijnen.

De radiator ventilator

Een ander handig apparaatje, waar je misschien nog niet van hebt gehoord, is de radiator ventilator. Dit is een kleine ventilator, die je onder de verwarming kunt plaatsen. De ventilator draait rond, waardoor de warmte die uit de verwarming komt beter en sneller door de woning verspreid wordt. Op deze manier hoeft de verwarming minder hard te staan, en ook minder lang aan te staan. Dit is natuurlijk weer ideaal voor wie energiezuiniger wil leven.

Ook zonder energieverspilling is het mogelijk om te genieten van een warm en knus huisje. Waar begin jij?

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Heb ik een Hamerduim?

Volgende

Hoe veilig is het gebruiken van erectiemiddel Kamagra?

Laatste van Blog

withemes on instagram