De ultieme kracht van deurmatten

Niets is frustrerender als een schoon huis of kantoor, waar telkens vuil van buiten mee naar binnen komt. Je zult het vast wel is hebben meegemaakt. Alles netjes opgeruimd en schoongemaakt, totdat er iemand binnenkomt die wat modder aan de schoenen heeft en dit uitloopt in jouw huis of kantoor. Vooral wanneer het buiten lekker aan het regenen is en het dus lekker nat en modderig is, kun je onmogelijk voorkomen dat je schoenen ook vies worden. Echter kun je wel voorkomen dat het vuil aan de schoenen compleet wordt uitgelopen in bijvoorbeeld je huis. Hoe simpel het ook klinkt, maar in dit geval kan de kracht van een deurmat er echt voor zorgen dat er geen vuil meer wordt meegenomen bij binnenkomst. Er zijn diverse deurmatten met diverse doeleindes die wij in deze tekst gaan bespreken zodat je precies weet wat voor soort deurmat bij jou past.

De kracht van schoonloopmatten

Zoals je weet zijn er diverse soorten deurmatten op de markt die elk een specificatie hebben. Eén van die soorten die erg veel wordt gebruikt is een schoonloopmat. Deze matten zijn ontworpen om op een effectieve manier vuil en vocht te verwijderen van je schoenen bij binnenkomst. De unieke techniek waarbij groeven en vezels worden gebruikt zorgt ervoor dat vuil en modder als het ware wordt geschraapt van de schoenen. Wanneer iemand dus over een schoonloopmat loopt wordt het vuil, zand, steentjes en andere viezigheid van de schoenen geschrapen waardoor dit niet door het hele huis of kantoor wordt verspreid. Dit resulteert vervolgens weer in minder schoonmaakwerk en een schonere ruimte.

De kracht van droogloopmatten

Een andere variant op het gebied van deurmatten die vaak wordt gebruikt is de bekende droogloopmat. Zoals de naam al een beetje verteld, zorgt deze mat ervoor dat vocht wordt geabsorbeerd. Of je nu vochtige schoenen hebt door regen, sneeuw of iets anders, droogloopmatten nemen dit vocht op en houden deze vast zodat dit niet wordt verspreid in bijvoorbeeld je woning. Naast het feit dat je het vocht dus lekker op de droogloopmat houdt, voorkom je ook schade aan je vloer en eventueel mensen die uitglijden doordat de vloer nat is.

Het stijlen van je deurmat

Of je nu gaat voor een droogloopmat, schoonloopmat of een andere soort deurmat, je wilt natuurlijk wel dat deze mooi past in de huisstijl. Deurmatten zijn daarom verkrijgbaar in een heleboel diverse stijlen, kleuren en patronen zodat je deze optimaal kunt matchen met jouw eigen stijl. Hierdoor kun je naast het praktische gedeelte van een deurmat, er ook voor zorgen dat dit je woning of kantoor bij binnenkomst een warm welkom biedt.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Bespaar geld en creëer een sfeervol kantoor in eigen huis

Volgende

Betontegels: een trend die niet snel uit de mode raakt

Laatste van Blog

withemes on instagram