De nieuwste speakers trends 

Audio technologie blijft zich door de jaren heen ontwikkelen. Dit zorgt voor constante vernieuwingen en trends op het gebied van speakers. Dit betreft niet alleen de verbetering van de audiokwaliteit, maar ook de manieren waarop we naar muziek luisteren. Hieronder zie je een aantal van de nieuwste speakers trends.

De nieuwste speakers trends

Smart speakers

Slimme luidsprekers zijn niet meer weg te denken in 2023. Deze apparaten spelen niet alleen muziek, maar ze helpen ook met het bedienen van onze andere smart home-apparaten en hebben ingebouwde virtuele assistenten om onze vragen te beantwoorden. De meeste hebben toegang tot Alexa, Google Assistant of Siri. Alles wat je hoeft te doen, is aan jouw luidspreker vragen om muziek af te spelen—hoe gemakkelijk is dat?

AI-gestuurde audio

De toekomst lijkt steeds meer te focussen op AI en de ontwikkelingen op het gebied van audio zijn daar geen uitzondering op. AI-technologie wordt al gebruikt in smart speakers, waar gebruik gemaakt wordt van spraakherkenningstechnologie om, onder andere, muziek af te spelen. We verwachten dat deze technologie zich blijft ontwikkelen om ook de geluidskwaliteit te verbeteren.

Draadloos geluid

De draadloze luidsprekers zijn an sich niet nieuw—bluetooth luidsprekers bestaan al een tijdje. Dit type wordt echter steeds populairder, doordat de kwaliteit door de jaren heen is verbeterd en een draadloze luidspreker meer flexibiliteit biedt. Daarnaast geeft dit type luidspreker meer mogelijkheden voor multi-room audio, waarbij je speakersets in meerdere ruimtes met elkaar verbindt en bedient vanaf één app.

Duurzame speakers

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema als we graag iets doen tegen klimaatverandering. Verschillende fabrikanten hebben daarom luidsprekers ontworpen van gerecycleerde materialen. Zo kies je bijvoorbeeld een luidspreker die gemaakt is van 90% gerecycled plastic in een ecovriendelijke verpakking. Hiermee heb je goed geluid en draag je bij aan het milieu.

Actieve noise cancelling

Actieve noise cancelling (ANC) is een ruisonderdrukking die is ingebouwd in de luidsprekers om omgevingsgeluid weg te filteren. De luidspreker meet, terwijl jij naar muziek aan het luisteren bent, het geluid dat vanuit de buitenwereld binnenkomt. Deze geluidsgolven worden omgezet in een nieuwe tegengestelde geluidsgolf. Doordat je beide golven hoort, hoor je minder van jouw omgeving.

Multi-room audio

Met de groeiende opkomst van draadloze technologie, heb je als consument steeds meer opties voor multi-room audio. Hierbij speel je muziek af in meerdere ruimtes, zonder dat het uitmaakt waar de bron of installatie is. Je maakt draadloos verbinding met de luidsprekers via wifi of bluetooth. Via één app bedien je al jouw luidsprekers om af te spelen wat en waar je maar wilt. Via deze weg is het ook makkelijk om een home cinema effect te creëren. Je maakt zo een opstelling van verschillende apparaten bij jouw tv, zoals inbouw speakers in het plafond, en bedient deze om het geluid van de tv af te spelen voor een surround effect.

Audio technologie blijft ontwikkelen

Zoals je ziet, komen er door de ontwikkelingen van de technologie ook steeds vernieuwingen op het gebied van audio en audio-installatie. Speakers worden steeds slimmer door AI, we letten meer op duurzaamheid en draadloze technologie geeft ons meer opties voor installaties.

Vorige

Hoe kies je de juiste wijnklimaatkast?

Volgende

Bespaar geld en creëer een sfeervol kantoor in eigen huis

Laatste van Blog

withemes on instagram