De inklapbare fietsendrager
/

De inklapbare fietsendrager: Compact en praktisch voor iedereen!

Een inklapbare fietsendrager is een geweldige toevoeging aan jouw auto. Hiermee vervoer je je stadsfiets, racefiets of bike eenvoudig naar de mooiste fietsroutes en breng je hem veilig weer thuis. Wat moet je weten over deze geliefde, compacte transport accessoire?

Hoe werkt een inklapbare fietsendrager?

Een inklapbare fietsendrager zet je binnen een minuut of twee achterop je auto. Je klikt hem vast op de trekhaak en schuift de mechanische armen uit, waarna hij ruimte biedt aan één of twee fietsen. Die zet je er makkelijk en veilig op vast, waarna je naar het startpunt van een mooie fietsroute rijdt. Haal je fietsen los, doe je ding, en rij met je fiets naar huis. Daar klik je de drager weer los, berg je hem veilig op in de kofferbak of garage. Pak een welverdiend drankje en plan alvast een nieuw dagje fietsen langs een prachtige reeks bezienswaardigheden!

De voordelen van een inklapbare fietsendrager

Met een inklapbare fietsendrager kan je je fiets eenvoudig meenemen naar je volgende fietsavontuur. Je bent niet meer gebonden aan je woonplaats of aan het OV: je start je route honderden kilometers van huis en fiets dan terug naar je auto. Daardoor liggen alle prachtige stadsgezichten en natuurgebieden waar je altijd al doorheen wilde fietsen nu binnen handbereik.

Omdat de fietsendrager ingeklapt kan worden, neemt hij heel weinig ruimte in beslag en kost hij nauwelijks extra brandstof. Als je hem niet gebruikt bewaar je hem veilig in de kofferbak – of je neemt hem in een tas mee naar binnen. Vergeet het met veel moeite je fietsen op en af het dak van je auto hijsen. Op een fietsendrager hoef je je mountainbike of racefiets maar een halve meter boven de straat te tillen. Je rug en je autolak zullen je dankbaar zijn.

Verschillende soorten inklapbare fietsendragers

Natuurlijk heb je een paar keuzes als je één van deze superhandige accessoires wilt kopen. Er zijn inklapbare fietsendragers voor één of twee fietsen – wil je dus solo of met een fietsmaatje op weg gaan? Verschillende modellen hebben stevige sloten, waardoor je je dure fiets met een gerust hart op de drager kunt laten staan als je gaat tanken of lunchen. En dan kun je nog kiezen uit een groot aantal bekende en minder bekende merken, die allemaal dragers in verschillende prijsklassen aanbieden. Er zijn dus meer dan voldoende dragers om jouw perfecte exemplaar uit te selecteren.

Hier houd je rekening mee bij het kiezen van de juiste inklapbare fietsendrager

Deze fietsendragers zijn erg makkelijk in gebruik, en de meeste types zullen geschikt zijn voor jouw situatie. Wel zijn er een paar randvoorwaarden waar je even aan moet denken, voordat je je nieuwe accessoire voor fietsplezier in huis haalt.

De ene trekhaak is bijvoorbeeld de andere niet. Hoewel het een solide onderdeel van je auto is, heeft elke trekhaak zijn maximale belasting – en die wil je niet overschrijden! Kijk dus in de specificaties van jouw auto hoeveel gewicht de haak aankan, en kijk of dat een match is met het gewicht van je fietsen en de drager die je op het oog hebt. Ook kan je kiezen voor dragers die je kunt kantelen, wat het nog makkelijker maakt om de fietsen op en af de drager te laden. Dit maakt het ook mogelijk om de achterklep van je auto te openen terwijl de drager nog bevestigd is.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Hoe mineralen kunnen bijdragen aan een gezond lichaam

Volgende

Duurzaam toiletpapier: wat is het en waarom is het duurzaam?

Laatste van Blog

withemes on instagram