Badkamerspiegels: de finishing touch voor jouw badkamer

De badkamerspiegel is een onmisbaar element in je badkamer. Hij kan een onopvallende plaats aan de wand hebben, of je kiest voor een model dat de blikvanger van de ruimte is. Wat je voorkeur ook is, je wilt een spiegel die je past bij je inrichting en die je het juiste zicht geeft als je ervoor staat.

Een badkamerspiegel hang je meestal boven de wastafel. Bij het bepalen van de plek kijk je of de spiegel op de juiste hoogte hangt. Daarbij let je eventueel op de positie van het badkamerraam voor de optimale lichtinval. Voor zowel grote als kleine badkamers zijn er vele soorten badkamerspiegels.

De juiste badkamerspiegel voor je badkamer

Spiegels hebben diverse functies in je badkamer. Je gebruikt de spiegel tijdens het haren kammen of tandenpoetsen. Daarnaast creëert een spiegel ruimte in je badkamer door de reflectie van het licht. Het wil dus niet altijd zeggen dat je in een kleine badkamer ook een kleine spiegel moet hangen. Een grote spiegel kan soms zelfs een goed alternatief zijn. Behalve de grootte, speelt de vorm van de spiegel tevens een rol bij je keuze.

Bij een vierkante wastafel past bijvoorbeeld een hoekige spiegel. Voor een rustige aanblik hang je een ronde spiegel boven een ronde wasbak. Wil je een opvallend accent geven aan je badkamer, dan kies je voor designspiegels. Deze zijn er verschillende uitvoeringen. Denk aan een organische vorm, een halfronde spiegel of een spiegel met een zwarte rand.

Waar houd je rekening als je een spiegel voor je badkamer kiest?

Niet iedere spiegel past automatisch boven je wastafel. Je moet genoeg ruimte op de muur hebben om hem op te hangen. Een langwerpige spiegel of een grote, ronde spiegel nemen bijvoorbeeld veel ruimte in. Het is dus mogelijk dat je deze spiegels achter de kraan moeten hangen om goed zicht op ooghoogte te hebben. Past dat niet, dan is het beter om een kleinere spiegel of een ander model te kiezen.

Let er op dat de muur de zware spiegel kan dragen. Kies daarbij een passend ophangsysteem. Het is gebruikelijk om gaten in de tegels of de muur te boren, zodat je de spiegel met schroeven aan de muur hangt. Wil je geen gaten boren, dan kun je de spiegel tevens met tape op te hangen. Kijk dan wel van tevoren of de tape het gewicht van de spiegel kan dragen.

Trends in badkamerspiegels

Vind je het vervelend dat je spiegel gemakkelijk beslaat of wil je goed licht hebben bij je spiegel? Er zijn verschillende trends op het gebied van spiegels voor je badkamer. Denk aan een spiegel met verwarming, zodat condens geen kans meer heeft. Of ga voor een spiegel met dimbare verlichting, een spiegel met een geïntegreerde scheerspiegel of een klok. Voor een ontspannen sfeer in de badkamer zijn er ook spiegels met een muzieksysteem met bluetooth-functie.

Maak je badkamerinrichting compleet met een spiegel

Je badkamerinrichting is pas echt compleet met een badkamerspiegel. Kies een model dat past bij de stijl van je inrichting of kies een lichtkleur die aansluit bij de gewenste sfeer. Zo is je spiegel niet alleen een nuttige accessoire, maar tevens een waardevol onderdeel van je interieur.

 

Vorige

Betontegels: een trend die niet snel uit de mode raakt

Volgende

De leukste ideeën voor een kleine badkamer

Laatste van Blog

withemes on instagram