De leukste ideeën voor een kleine badkamer

Natuurlijk willen we allemaal wel een gigantische badkamer met ruimte voor een jacuzzi, privésauna en alle badmeubelen die je in de woonwinkel kunt vinden. Maar zo veel ruimte heb je niet nodig om van een deze kamer, toch één van de favoriete vertrekken in je huis, een sprankelende en sfeervolle plekken te maken. Met deze kleine badkamer ideeën maak je je sanitair zo gezellig als het maar kan worden!

Gebruik spiegels en lichte kleuren

Spiegels voegen letterlijk meer dimensies toe aan een klein vertrek. En ze hebben een heel functioneel doel: het lijkt alsof de kamer extra alkoven en hoeken heeft. Net als het gebruik van lichte tegels en wanden laten ze je kamer groter lijken dan hij echt is. Maak ook gebruik van eventuele ruiten en zorg dat die zo veel mogelijk fris, helder daglicht binnenlaten. Het toevoegen van sfeerverlichting, brandende kaarsjes en een plafonnière met voldoende lumen geeft je kleine sanitair ook kunstmatig extra volume.

Bespaar niet op opslagruimte

Ook al ben je toevallig geen beauty influencer, je zal toch wat verzorgingsproducten, textielgoed en andere functionele items bij de hand willen hebben in de badkamer. Daarom die je er goed aan om een hoge kast of opslagrek te kopen, zodat je je bezittingen flink in de hoogte kunt plaatsen en het vloeroppervlak vrij kunt houden. Vind je het niet fijn om al je shampoos en huidcrèmes op het zicht te hebben staan? Kies dan voor een kast met deur, of hang een aantrekkelijk gordijntje voor je opslagrek.

Koop niet te klein

Nog een truukje om je sanitair groter te laten lijken: gebruik grote objecten. Daardoor ervaar je je badkamer onbewust als een onderdeel van een veel grotere ruimte, waar je zulke forse versieringen verwacht. Koop dus grote muur- en vloertegels, besteed wat geld aan een forse, luxe badmat, en beknibbel ook niet op het formaat van spiegels en kasten.

Voeg sfeerelementen toe

Je kunt flink wat decoratie in je sanitaire ruimte plaatsen die ongekend veel sfeer toevoegt. Kies voor kleine, maar mooie meubeltjes. Natuurlijk hout heeft daarbij de voorkeur boven plastic, en ook blinkend verchroomd RVS ziet er goed uit. Tropische kamerplanten, echt of nep, maken je badkamer een stuk levender en completer – zeker als je ze in een hoge, mooi gekleurde plantpot zet. En schilderijtjes, houtsnijwerk en andere kunst met veel motieven en kleuren voegen véél indrukken toe aan een kleine ruimte.

Ga voor glas

Een ondoorzichtige bad- of douchewand deelt een toch al kleine badkamer in nóg kleinere stukken op. Als je zo’n wand installeert, kies dan voor een doorzichtig exemplaar waar licht in alle richtingen doorheen kan schijnen. Als je je bekeken voelt, koop dan een glazen wand die (deels) uit matglas bestaat. Een extra voordeel: glas is ontzettend makkelijk schoon te maken en erg hygiënisch.

Richt je eigen Japandi badkamer in

De Japandi stijl is een relatief nieuwe woonstijl die de kenmerken van Japanse elegante en Scandinavische nuchterheid combineert. Deze stijl is overal in huis toepasbaar. Voor een Japandi badkamer bestel je minimalistische spiegels, meubels en lampen in witte en sobere kleuren. Rijk en warm gekleurd hout, zwarte of metalen details en één of twee grillig gevormde natuurlijke sierobjecten maken je sanitair com

Vorige

Badkamerspiegels: de finishing touch voor jouw badkamer

Volgende

Optimaal Gemak & Comfort met de STIEBEL ELTRON Wandboiler PSH 80 Classic

Laatste van Blog

withemes on instagram