4x waarom golfen gezond is

Golfen wordt steeds populairder onder jongeren. Waar dit voorheen voornamelijk een sport was voor heren op leeftijd, wordt golf tegenwoordig gespeelt door jong en oud, man en vrouw. Talloze onderzoeken naar de effecten van golfen op de gezondheid wijzen uit dag golf duidelijke fysieke en mentale voordelen biedt. Door de matig fysieke activiteit stijgt de levensverwachting, kunnen de spelers ontspannen en het hoofd lekker leeg maken en kom je aan je 10.000 stappen per dag.

Tijdens een ronde loop je namelijk meer dan 10.000 stappen en verbrand je maar liefst 1.200 calorieën. Wij hebben nog 4 redenen op een rij gezet waarom golf zo gezond is.

Goed voor je geest

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Golf is goed voor allebei! Onderzoek laat zien dat golf het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde versterkt in individuen. Daarnaast speelt regelmatig bewegen een belangrijke rol in het voorkomen of behandelen van depressie, angst en dementie. Golf heeft een hoge mentale belasting doordat het veel concentratie vereist. Hierdoor laat je andere problemen en zorgen, zoals stress op het werk, even ver achter je wanneer je de baan opstapt.

Je hoeft niet rijk te zijn om af en toe een balletje te slaan. Wel is het belangrijk dat je vooraf investeert in een complete uitrusting. Herbert Van De Haterd staat regelmatig op de golfbaan en schrijft informatieve gidsen voor Fitforbeach.nl. Hij geeft aan dat het mogelijk is om clubs te huren of te lenen als beginner, maar dat het op een gegeven moment essentieel is om eigen clubs aan te schaffen die passen bij jouw type spel.

Golf is sociaal

Wil jij je vrienden meer zien én meer tijd buiten doorbrengen? Met golf sla je twee vliegen in één klap. Ook is dit een uitstekende sport voor wie de sociale kring wil vergroten. Golf vergroot de interactie tussen verschillende leeftijdsgroepen. Zo is er vaak een gezellig clubhuis waar je andere spelers kunt ontmoeten of waar je na het spelen met je vrienden een drankje drinkt en napraat over het spel.

Afvallen door golfen

Als je intensief gaat golfen, val je vanzelf af. Je beweegt namelijk veel bij het golfen. Doordat de belasting laag is, hou je dit een lange tijd vol. Hierdoor verbrand je uur na uur vele calorieën. Het is wel belangrijk om genoeg water te drinken tijdens het golfen, zeker op een zomerse dag bestaat de kans dat je uitdroogt als je tussentijd niet drinkt. Eet ook tussendoor wat koolhydraten. Dit zorgt voor een betere concentratie en verbeterde aansturing vanuit je hersenen naar de spieren. Combineer golfen met andere vormen van beweging om per week genoeg te sporten.

Golfers leven langer

Matige fysieke activiteit zorgt ervoor dat je langer leeft en langer gezond blijft. Een Zweeds onderzoek heeft zelfs aangetoond dat golfers vijf jaar langer leven dan niet-golfers. Daarnaast zorgt het voor een betere kwaliteit van levensjaren. Golf verlaagt onder andere het risico op hart- en vaatziekten en het risico op diabetes.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Alternatieve natuurlijke Geneeswijzen – Verschillende opties voor een gezonde levensstijl

Volgende

Eten volgens de seizoenen: 4 goede redenen

Laatste van Blog

withemes on instagram