/

Wat voor soorten hondenkennels zijn er allemaal?

Een hondenkennel is een plek waar jouw hond zich veilig moet voelen. Een goede hondenkennel heeft voldoende ruimte voor jouw hond, hij moet zich natuurlijk goed kunnen bewegen. Een hondenkennel is praktisch, want je kunt jouw hond hierin zetten zodat hij niet weg kan lopen, of om hem even af te zonderen van bijvoorbeeld bezoek. Een hondenkennel noem je ook wel gewoon een hondenhok. Er zijn veel verschillende soorten, zodat er voor iedere tuin een geschikte kennel is. Hieronder zal ik uitleggen wat voor soorten hondenkennels er allemaal zijn.

Een goede hondenkennel voor buiten

Als je je hond (veel) buiten hebt, is een goede hondenkennel onmisbaar. Hoe groot een goede hondenkennel is, ligt natuurlijk aan wat voor hond je hebt. Als je een kleine hond hebt, is een hondenkennel van 1 meter hoog voldoende. Heb je een grote hond, dan moet je zeker wel denken aan een hondenkennel van 1,83 meter. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je een kennel koopt die een grote deuropening heeft waar je zelf doorheen kunt. Dat maakt het schoonmaken van de kennel makkelijker. Anders moet je jezelf in allerlei bochten wringen om de kennel schoon te maken. Gebruik je de kennel ook ’s nachts? Dan is het belangrijk dat je een beschut nachthok in de kennel plaatst. Hier kan jouw hond zich in terugtrekken. Als een hondenkennel voor vast in de tuin staat, kiezen mensen vaak voor een robuuste, houten hondenkennel. Deze hokken zijn stevig en gaan lang mee.

Een basis hondenkennel is de metalen variant

Wil je gewoon een basis hondenkennel die niet voor vast in je tuin staat en niet al te duur is? Dan kun je voor een metalen hondenkennel kiezen. De metalen hondenkennel is niet helemaal afgesloten, daarom is het een goedkopere variant. Zo hebben ze bijvoorbeeld meestal geen dak en ook de onderkant is niet afgesloten. Je hebt verschillende soorten. Een van die soorten is te vergelijken met een bench, deze is aan de onderkant afgesloten. Ideaal voor honden die bijvoorbeeld in de tuin graven. Dan heb je ook nog een soort honden ren, welke ideaal is voor bijvoorbeeld op de camping. Op die manier kan je hond gewoon ‘los’ lopen, maar kan hij niet weglopen en zo hebben andere mensen ook geen last van jouw hond.

Jouw hond vervoeren in de auto

Als je onderweg bent en jouw hond moet mee in de auto, is het slim om een hondenbench auto aan te schaffen. Ook hierin heb je weer verschillende soorten. Zo heb je een speciale autobench die je in de kofferbak kunt plaatsen, maar je kunt ook een reisbench kopen die je ín de auto kunt plaatsen. Door te kiezen voor een autobench die je in je kofferbak plaatst, kies je voor de meest veilige manier voor jou en je huisdier. Je hond kan jou namelijk niet afleiden en blijft netjes op zijn eigen plek. In sommige landen is een autobench zelfs verplicht.

Vorige

Heeft iedereen in de toekomst zonnepanelen?

Volgende

Bedwants herkennen en bestrijden

Laatste van Blog

withemes on instagram