Van welke verzekeringen kun je geen spijt krijgen?

Heb jij net je eerste huis gekocht? Gefeliciteerd! Het is niet gemakkelijk om in deze tijd een huis te kopen dus het is een prestatie dat het je gelukt is om een woning te bemachtigen. Waarschijnlijk is je huis de grootste investering die je ooit zult doen. Vandaar dat het belangrijk is om deze ook goed te laten verzekeren. Wij laten je graag zien wat je kunt doen om te zorgen dat niet alleen je spullen, maar ook je woning zelf goed verzekerd is. Sluit je namelijk helemaal geen verzekeringen af, dan loop je grote en in onze ogen onnodige risico’s. Ga er daarom even een paar minuten voor zitten zodat wij je kunnen uitleggen wat het belang is van goede woonverzekeringen.

 

De basis: een inboedelverzekering

Zelfs als je je huis heel erg minimaal inricht, staan er nog altijd spullen in je woning. Of je nu veel dure spullen hebt, of slecht een paar: het loont altijd de moeite om deze spullen goed te laten verzekeren. Gebeurt er namelijk eens iets, denk aan lekkage, rook of brand dan kunnen deze bezittingen heel snel beschadigd raken. Je moet deze spullen dan laten reinigen of, erger nog, geheel vervangen. Dat brengt een kostenplaatje met zich mee waar je doorgaans niet gelukkig van wordt. Heb je echter een inboedelverzekering afgesloten, dan kun je een beroep doen op deze verzekering. Je verzekering neemt dan de geleden schade op en zal de kosten uiteindelijk vergoeden. Zo kun jij deze vervelende situatie snel achter je laten zonder dat je daar zelf financieel door in de problemen komt.

 

Is een inboedelverzekering voldoende?

Veel mensen denken dat een inboedelverzekering afsluiten voldoende bescherming biedt tegen onverwachte schadeposten. Wat zij echter vaak over het hoofd zien, is dat een inboedelverzekering enkel je inboedel dekt. Heb jij schade door bijvoorbeeld lekkage in je huis, dan zijn niet alleen je spullen beschadigd, maar ook je huis zelf. Het repareren van deze schade brengt ook kosten met zich mee en daarom is het belangrijk dat je ook een opstalverzekering voor je huis afsluit. Waterschade kan betekenen dat je je muren opnieuw moet schilderen, dat je leidingen moet vervangen en al wat dies meer zij. Als jij zelf volledig voor deze kosten opdraait, kan dat fors in de papieren lopen. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede woonverzekering afsluit omdat je daarmee heel veel financiële moeilijkheden kunt ontwijken.

 

Wat je misschien niet wist

Wat veel mensen niet weten, is dat zowel de inboedel- als de opstalverzekeringen meer dekken dan je misschien zou verwachten. Zo biedt een inboedelverzekering ook dekking wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. De opstalverzekering kun je ook inzetten wanneer er schade is ontstaan aan je zonnepanelen of aan de laadpaal van je elektrische auto. Er zijn daarom eigenlijk alleen maar redenen te noemen waarom je altijd een goed pakket aan woonverzekeringen zou moeten afsluiten. Het kost niet veel en dat terwijl het je een hoop geld kan besparen.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Wanneer is het verstandig om een taxi te pakken?

Volgende

Fumigatie als effectief middel tegen ongedierte

Laatste van Blog

withemes on instagram