woman lying on blue textile
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Tips voor het geven van een heerlijke massage

Last Updated on: 20th maart 2023, 09:18 am

Massages zijn heerlijk! Het is een moment van ontspanning en bezinning. Maar daarbij is het natuurlijk wel van belang dat de massage goed wordt uitgevoerd. Wil je vaker masseren en ben je op zoek naar de beste tips? Lees dan gauw verder.

Prettige omgeving

We beginnen met een omgevingstip: zorg dat de ruimte waarin je de massage geeft comfortabel en prettig is. De persoon die de massage krijgt, moet lekker kunnen liggen. Een elektrische massagetafel is een ideale uitkomst, die in verschillende standen te zetten is. Het vormt de perfecte basis! Zorg verder dat de zintuigen op de juiste manier worden geprikkeld in de ruimte. Als iemand er rondkijkt, moet het er mooi uitzien. Zet decoratiestukken neer, zoals planten en klankschalen. Houd de kamer opgeruimd. Maak dat de verlichting in de kamer prettig is: fel zonlicht of een felle lamp is niet de bedoeling. Kies wel voor warm licht, want dat biedt ontspanning. Je kunt rustgevende muziek aanzetten, of houd het juist stil. Omgevingsgeluid is niet fijn: je wilt het liefst geen geruis van auto’s of andere invloeden van buiten horen. Zorg voor een perfecte temperatuur in de ruimte: het mag er warm zijn, maar niet heet. Met geurstokjes of wierook zorg je voor een aangename geur. Op die manier stapt iemand een heerlijke ruimte in.

Goede olie gebruiken

Masseer met goede massageolie! Hoewel je uit allerlei opties kunt kiezen, is een kwalitatieve huidolie optimaal voor massages. Zo’n basisolie is namelijk speciaal bedoeld voor masseren! Je kunt een basisolie mengen met een etherische olie, voor specifieke wensen. Zo zorgt een combinatie met lavendelolie bijvoorbeeld voor een extra kalmerende massage. Wat zijn nu precies de voordelen van een goede huidolie? De bloedcirculatie verbetert, de huid kalmeert en verzacht, versteviging en hydratatie vindt plaats. Hier heeft iedere huid baat bij! Bij een goede, natuurlijke olie zijn altijd de juiste voedingsstoffen aanwezig, die de huid eenvoudig kan opnemen.

Ontspannen uitstraling

Het is belangrijk om zelf ontspannen te zijn als je een massage gaat geven. Jouw vibe kan immers worden overgenomen door degene die de massage krijgt. Zorg daarom dat je rustig, kalm en vrolijk bent. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een mindere dag, maar dit kun je maar beter niet laten merken. Benoem in ieder geval niet met welke zorgen je zit, om te voorkomen dat de andere persoon deze negatieve gedachtes overneemt. Lukt het niet om ontspannen over te komen? Kies dan eerst zelf voor een ontspanningsmoment, voordat je de massage start. Drink een kop thee, steek alvast wat wierook aan en luister naar relaxte muziek. Ook ademhalingsoefeningen helpen. Blijf in het moment, en laat de boel verder de boel. Dit zit ‘m zowel in je lichaamstaal als in de woorden die je uitspreekt: alles telt mee.

Juiste massagetechnieken

Tot slot zijn de massagetechnieken die je toepast essentieel. Zorg dat je verstand hebt van masseren! Je kunt ervaring opdoen door veel te masseren, of volg bijvoorbeeld een cursus. Er bestaan een heleboel verschillende soorten massages: je kunt expert worden op het gebied van bepaalde massages. Wissel verschillende grote en kleine bewegingen af. Raak de huid op de juiste plekken aan en varieer voldoende. Zo ga je voor een ideale massage!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

De lekkerste soepen maak je nu snel en eenvoudig

Volgende

Investeren in zonnepanelen

Laatste van Blog

withemes on instagram