precies wat je nodig hebt voor een actievere zithouding
/

Swopper stoel: precies wat je nodig hebt voor een actievere zithouding

Last Updated on: 19th december 2023, 09:47 am

Merk je steeds vaker dat je na een langere werkdag lichamelijk ongemak ervaart? Dan ben je zeker niet alleen. Een zittend beroep heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Niet alleen op de lange, maar ook op de korte termijn. Wanneer je langdurig zit kan dit op de lange termijn het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht verhogen. Op de korte termijn kun je rug- en nekklachten ervaren. Dit alles heeft niet alleen gevolgen voor de mentale- en fysieke gezondheid, maar ook op de productiviteit tijdens het werken. Een actievere zithouding is dan ook een absolute must. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook steeds meer hulpmiddelen die je hierbij kunt gebruiken.

Een van de beste voorbeelden van dit moment is de Swopper stoel. De Swopper is een innovatieve uitvinding die het mogelijk maakt om actiever te zitten wanneer je een zittend beroep uitoefent. Dit heeft enorm veel positieve gevolgen op het werk en de gezondheid. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd. Want wat doet deze stoel dan precies? Waarom zou je voor een Swopper van Bureaustoel.nl kiezen? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten.

Wat is een Swopper stoel?

Nog niet iedereen is bekend met de Swopper stoel. De kans is groot dat je er al eens eerder één gezien hebt. Ze zijn door de jaren heen immers steeds populairder geworden. Deze stoelen zijn een innovatieve uitvinding van fabrikant Aeris en hebben de vorm van een kruk op wielen. Ze hebben een aparte vormgeving, speciaal veringssysteem en geen rugleuning. Deze stoel bewijst in alle opzichten dat je geen rugleuning nodig hebt om een ergonomische zithouding te stimuleren. Juist niet. Door het speciale veringsysteem stimuleert het de gebruiker om een actievere zithouding aan te nemen en rechter te gaan zitten. Hierdoor worden de spieren in de rug sterker en geven veel gebruikers ook aan dat eerdere rugklachten verdwenen zijn. Met de Swopper zit je nooit stil.

Passend bij je lichaam

Een van de grootste voordelen van de Swopper is dat deze zich volledig naar je lichaam aanpast. Zowel op het gebied van lengte als gewicht. Wist je dat er tegenwoordig zelfs speciale Swoppers zijn gecreëerd voor kinderen? Zo kunnen ook zij een actievere zithouding aannemen tijdens het leren, lezen of gamen. Dat is ook hard nodig, want uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de kinderen tussen de 9 en 14 jaar zich al een zeer verkeerde zithouding hebben aangeleerd  Dat kan grote gevolgen hebben voor de lange termijn. Zeker gezien deze generatie naar verwachting ook steeds maar gaat zitten.

Meer bewegen bij een zittend beroep

Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. De gevolgen voor de gezondheid kunnen groot zijn. Zo neemt de kans op hart- en vaatziekten bijvoorbeeld toe. Ook lijkt er een verband tussen langdurig zitten en dementie te bestaan. Daarom is het belangrijk dat mensen met een zittend beroep worden uitgedaagd om meer te bewegen. De Swopper helpt hierbij. Met deze stoel zit je nooit volkomen stil en word je telkens gedwongen om een andere houding aan te nemen en je spieren te trainen. Dat heeft ongelooflijk veel positieve gevolgen voor de gezondheid.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Hulp bij slaapproblemen

Volgende

Wanneer is het verstandig om een taxi te pakken?

Laatste van Blog

withemes on instagram