Met deze tips voeg je meer groenten en fruit toe aan je voedingspatroon

Met deze tips voeg je meer groenten en fruit toe aan je voedingspatroon

Iedere Nederlander weet dat het eten van groente en fruit gezond is. Dit leer je immers al van kind af aan. Aanbevolen wordt ten minste 250 gram groenten en 200 gram fruit per dag te eten. Toch eet slechts 27% van de volwassenen voldoende groentes en 19% van de volwassenen voldoende fruit. Blijkbaar is het eten van voldoende groente en fruit niet zo makkelijk als het lijkt. In dit artikel lees je niet alleen waarom het eten van voldoende groente en fruit belangrijk is. Je krijgt ook 5 tips om meer groente en fruit te eten.

Het belang van dagelijks voldoende groenten en fruit eten

Groente en fruit zijn gezond. Beide leveren veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Ze zitten bomvol vitamines, vezels en mineralen. Het eten van voldoende groente en fruit zorgt voor een lager risico op veel verschillende ziekten, waaronder hart- en vaatziekten en darmkanker. Daarnaast zorgen bepaalde soorten groente en fruit voor een kleinere kans op suikerziekte.

Wat als het niet lukt om meer groente en fruit te eten?

Ondanks deze tips kan het lastig zijn om voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Is dit ook voor jou het geval? Dan kan je bijvoorbeeld de voedingssupplementen van nutribites overwegen. Afhankelijk van het supplement dat je kiest krijg je extra vitamines, vezels en/ of omega 3 binnen.

Tips om meer groente en fruit te eten

Het eten van voldoende groente en fruit is dus van groot belang, maar niet voor iedereen even makkelijk. Daarom krijg je hieronder 5 tips om te zorgen dat je voldoende groente en fruit eet:

Tip 1: Voeg fruit toe aan je ontbijt

Het toevoegen van fruit aan je ontbijt is eenvoudig en lekker. Zo kan je appel, kiwi of frambozen door je yoghurt doen. Ontbijt je liever met brood? Dan is banaan op brood altijd een goed idee.

Tip 2: Voeg groente toe aan je lunch

Veel Nederlanders lunchen met brood. Voordeel van brood is dat je dit gemakkelijk met diverse groenten kunt combineren. Op een boterham met kaas kan je niet alleen tomaat, komkommer en sla toevoegen, maar denk ook eens aan een andere groente zoals radijs. Wil je echt meer groente gaan eten? Dan is een salade of een omelet een prima optie.

Tip 3: Gezonde tussendoortjes

Veel mensen eten gedurende de dag ook diverse tussendoortjes. De kans is groot dat jij dit ook doet. Probeer jezelf aan te leren om te kiezen voor een gezond tussendoortje. Dit kunnen groenten zijn, zoals snoeptomaatjes, stukjes komkommer of geschrapte worteltjes. Maar je kan ook voor fruit kiezen. Het is een goede gewoonte om op een vast moment fruit te eten. Bijvoorbeeld in je pauze. Of als je thuiskomt van je werk.

Tip 4: Extra groenten bij het avondeten

Aardappelen, vlees en groente wordt gezien als een oer-Hollandse maaltijd. Hier kan je heel eenvoudig een extra groente aan toevoegen. Dus niet alleen sperziebonen, maar sperziebonen én champignons. Kies je een tweede groente, dan is het wel verstandig om de hoeveelheid aardappelen of vlees te verminderen.

Tip 5: Doe het samen

Het aanpassen van je leefstijl kan lastig zijn. Zeker als je dit alleen doet. Spreek daarom met je huisgenoten, collega’s of vrienden af om meer groenten en fruit te gaan eten. Dit is niet alleen een stok achter de deur om meer groenten en fruit te gaan eten, het kan ook zorgen voor extra motivatie. Als je ziet dat iemand anders een stuk fruit pakt, doe jij het sneller ook.

 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Vergelijking soorten cryptocurrency: Kenmerken & waarde

Volgende

Kunstgras duurzaam? Toch wel!

Laatste van Blog

withemes on instagram