Kunstgras duurzaam? Toch wel!

Kunstgras staat niet per se bekend als duurzaam, maar toch zijn er wel degelijk goede redenen om van een natuurlijk gazon over te stappen op kunstgras. Dit product is namelijk waterdoorlatend en vanwege de opwarming van de aarde hoef je op die manier minder bang te zijn voor wateroverlast. Is jouw tuin voorzien van een groen grasveld en overweeg je om over te gaan naar kunstgras? Lees in dit artikel waarom kunstgras duurzamer is dan je tot nu toe altijd dacht!

Hoe duurzaam is kunstgras?

Kunstgras laat regenwater perfect door, maar is ook duurzaam op andere vlakken. Bestrijdingsmiddelen zijn bijvoorbeeld niet nodig om de groei van onkruid tegen te gaan, want met een stabilisatie- of wortelhoud maak je het onkruid lastig om te ontkiemen. Onderhoud je kunstgras op de juiste manier, dan gaat het met gemak twintig jaar mee. Borstel het regelmatig op zodat de vezels mooi rechtop blijven staan. Ga je voor een kwalitatieve en recyclebare kunstgrassoort, dan krijgt kunstgras ook na jouw tuin een nieuwe bestemming. Kortom: kunstgras is hartstikke bestendig!

Waarom je kiest voor kunstgras

Er zijn allerlei interessante redenen op te noemen waarom het loont om over te stappen op kunstgras. Dit is waarom kunstgras een goed alternatief is voor een natuurlijk gazon:

 – Veel kunstgrassoorten zijn slijtvast en gaan om die reden jarenlang mee;
 – Kunstgras hoef je niet te maaien, sproeien of te bemesten en daarmee bespaar je veel water en verklein je je CO2-uitstoot;
 – Kunstgras is een innovatief product en dit betekent dat de nieuwste kunstgrassoorten (grotendeels) vrij zijn van giftige stoffen;
 – Veel kunstgrassoorten zijn recyclebaar en daarom een slimme investering voor de buitenruimte.

Kunstgras versus klimaatverandering

Veel mensen dromen van een groene tuin, maar zitten niet te wachten op intensief onderhoud van de buitenruimte. Daarom kiezen ze alsnog voor een betegelde tuin, maar dit is met het oog op de huidige klimaatverandering geen goed idee. Het veranderde klimaat zorgt namelijk voor langdurige, droge periodes. Valt er uiteindelijk regen, dan gaat het direct om grote hoeveelheden. Een betegelde tuin zorgt echter al snel voor wateroverlast, want regenwater wordt lastig afgevoerd. Met kunstgras kies je voor een milieuvriendelijk product, want regenwater zakt dankzij het zandbed snel de grond in en op die manier voorkom je heel wat wateroverlast.

Vervang je gazon door kunstgras

Gaat je voorkeur uit naar een groene en onderhoudsvrije tuin? Kunstgras is een uitstekende manier om te kiezen voor groen, duurzaam én onderhoudsvrij! Het aanleggen van kunstgras doe je eenvoudig zelf, maar je bent natuurlijk altijd vrij om hulp in te schakelen. Draag zorg voor een goede afwatering en verzeker je van een groene buitenruimte zonder wateroverlast. Wanneer richt jij je tuin duurzaam in met kunstgras?

 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Met deze tips voeg je meer groenten en fruit toe aan je voedingspatroon

Volgende

Op deze manier organiseer jij in no time een zakelijk evenement

Laatste van Blog

withemes on instagram