Hoe verzeker je jezelf van juridische bijstand?

Ondanks dat je er nooit op uit bent, kan het gebeuren dat je ineens in een juridisch conflict belandt. Dit kan over allerlei zaken gaan: misschien heb je een geschil met je werkgever waarvan jij vindt dat deze zich niet aan de afspraken houdt, misschien heb je een conflict met een bedrijf waar je zaken mee hebt gedaan of misschien maakt je huisbaas je het leven zuur. Wat het conflict ook moge zijn, het kan heel goed werken om een jurist in de arm te nemen. Deze weet precies op welke rechten jij aanspraak kunt maken en hoe je jouw probleem tot een, hopelijk, goed einde kunt brengen. Om een jurist in te schakelen, kun je een beroep doen op je verzekering. Wij laten je graag zien wat de opties zijn.

Altijd verzekerd van hulp met de rechtsbijstandsverzekering

Een verzekering is bedoeld om te voorkomen dat jij hoge kosten moet maken wanneer je met problemen geconfronteerd wordt. Wil je je verzekeren van bijstand van een jurist, dan kun je een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Deze verzekering sluit je af voor de periode van een jaar en daarna kan deze automatisch verlengd worden. Heb jij vervolgens de hulp van een ervaren jurist nodig, dan kun je gelijk even contact opnemen met jouw verzekeringsmaatschappij om te horen wat zij voor je kunnen doen. Op die manier kun je problemen hopelijk al in een vroeg stadium oplossen en hoeven ze niet te escaleren. 

Geen verzekering, toch bijstand? 

Niet iedereen hoeft een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten omdat veel mensen niet of nauwelijks in juridische conflicten terechtkomen. Mocht je echter toch een keer onverhoopt een probleem krijgen waar een jurist toch heel handig zou kunnen zijn, dan kun je ook een beroep doen op de eenmalige rechtshulp van Univé. Het voordeel van deze dienstverlening is dat je het snel kunt afnemen, het eenmalig is en daardoor dat je de kosten perfect in de hand kunt houden. Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van deze verzekeringsmaatschappij gaan en daar een aantal vragen invullen. Op basis van de antwoorden die jij geeft, zal vervolgens gekeken worden welke specialist jou het beste van dienst kan zijn. Je krijgt ook gelijk een offerte zien. Ga je akkoord met de kosten die je gepresenteerd krijgt, dit zijn de totaalkosten, dan kun je gelijk contact opnemen met de jurist. Is je probleem opgelost, dan is je verzekering ook weer beëindigd. Heb je weer een keer hulp nodig? Dan kun je wederom gebruikmaken van rechtshulp on demand. 

Wat mag je verwachten? 

Of je nu een jurist inschakelt via je rechtsbijstandsverzekering of via rechtshulp on demand, je mag verwachten met een ervaren jurist in contact te komen. Deze zal kijken naar welke rechten jij hebt en hoe je hier aanspraak op kunt maken. De jurist kan je helpen bij het opstellen van een brief voor de tegenpartij om er uiteindelijk zo voor te zorgen dat je conflict tot een goed einde gebracht wordt.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Minder schermtijd, meer bewegen in en rondom je huis: zo doe je dat

Volgende

Veiligheid op maat: hoe kies je het juiste cilinderslot voor jouw deur?

Laatste van Blog

withemes on instagram