Hoe kan je je gezondheid preventief in kaart brengen?

Aan de buitenkant is niet altijd te zien hoe gezond iemand is. Wil jij graag weten hoe het met jouw gezondheid gesteld is? Laat dan preventief medisch onderzoek verrichten. Je kunt simpel en snel zonder tussenkomst van een dokter medische onderzoeken laten uitvoeren. Dankzij het grote aanbod onderzoeksmethoden kun jij snel je gezondheid in kaart laten brengen. Welke medische onderzoeken wil jij preventief laten uitvoeren? 

Verschillende soorten medische onderzoeken

Als het gaat om preventieve medische onderzoeken is het aantal mogelijkheden groot. Wil jij graag jouw gehele gezondheid goed in kaart brengen? Kies dan voor een Total bodyscan. Een complete bodyscan wordt ook wel een health check genoemd. Het houdt het preventief onderzoeken van jouw complete gezondheid in. Middels verschillende onderzoeksmethoden kunnen eventuele risicofactoren een aandoeningen worden opgespoord. De scan is er dus op gericht om tijdig eventuele afwijkingen op te sporen. Hoe dit wordt gedaan? Via verschillende onderzoeksmethoden. Het is afhankelijk van het pakket dat je kiest, welke onderzoeken er worden verricht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor enkel radiologisch onderzoek. Maar je kunt daarnaast ook laboratoriumonderzoek laten uitvoeren. En zelfs dermatologisch- en cardiologisch onderzoek behoren tot de mogelijkheden. Er zijn dus veel verschillende soorten preventieve medische onderzoeken mogelijk. 

Radiologisch onderzoek laten uitvoeren

Wanneer je preventief medisch onderzoek wilt laten verrichten, heb je de keuze uit diverse pakketten. Elk pakket omvat weer andere soorten onderzoeken. Opvallend is wel dat elk pakket een MRI scan omvat. En dat is uiteraard niet voor niets. Radiologisch onderzoek blijkt doorgaans namelijk heel effectief. Via de scan kan een lichaamsdeel goed in beeld worden gebracht. Wil je bijvoorbeeld een MRI laten maken van jouw knie? Dan brengt de scan niet alleen jouw kniegewricht in beeld. Maar ook de omliggende pezen en weefsels zijn op de beelden van een MRI te zien. Je kunt dan ook met recht stellen dat preventief radiologisch onderzoek een slimme keuze is. Het geeft je namelijk simpelweg snel een duidelijk beeld van je gezondheid. 

Waarom preventief medisch onderzoek?

De reguliere gezondheidszorg is gericht op het genezen van aandoeningen. Wanneer men denkt dat er sprake is van een aandoening wordt er onderzoek verricht. Maar waarom zou je wachten met het verrichten van medische onderzoeken totdat iemand iets mankeert? Voorkomen is toch beter dan genezen? Gelukkig heb je de mogelijkheid om zonder doktersverwijzing preventief medisch onderzoek te laten verrichten. Je gezondheid is het meest waardevolle bezit dat je hebt. Het af en toe laten verrichten van preventieve medische onderzoeken is dan ook slim. Zo kunnen eventuele aandoeningen en risicofactoren tijdig worden opgespoord of worden uitgesloten. 

 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Dit heb je nodig voor jouw thuisgym

Volgende

Je woning duurzamer maken in 5 stappen

Laatste van Blog

withemes on instagram