Hoe geef je tegels en sierbestrating een mooie plek in jouw tuin?

Last Updated on: 18th maart 2024, 07:57 am

Een tuin hoort vooral groen te zijn. Althans de meesten van ons houden van planten, bloemen en gras. En in de grotere tuinen doen bomen het ook heel goed. Maar je wil waarschijnlijk ook een pad en een terras in je tuin. Of misschien wil je zelfs twee
terrassen die met elkaar verbonden zijn middels een paadje. Tegels en sierbestrating zijn er in allerlei soorten, kleuren, uitvoeringen en maten en zijn de perfecte materialen hiervoor. Ook voor jouw tuin zijn er vast allerlei mogelijkheden.

Tegelsoorten

Er zijn allerlei verschillende soorten tegels. Gelukkig maar, want niet iedereen is bijvoorbeeld groot fan van Flagstones en dat mag. Er is immers ook veel keuze in natuursteen-, keramische en de bekende betontegels. Wat de kleur van jouw terrasmeubilair ook is, welke kleur ook jouw favoriet is: je vindt altijd iets passends. En waar de een houdt van een mooi, sierlijk design, daar kiest de ander voor strak. Bedenk wel dat je tegels legt voor vele jaren tuinplezier. En kijk zeker ook naar de kwaliteit. Ook over een paar jaar moeten ze nog die mooie look hebben en niet al gaan vervagen. Aan kwaliteit hangt altijd een prijskaartje, maar zie de kosten wel als een investering op de lange termijn.

De juiste keuze maken

Maar hoe bepaal je nu welke tegelsoort of sierbestrating jij voor jaren laat leggen? Kijk eerst eens naar de rest van jouw tuin: hoe is die nu ingericht en wat past daar het mooist bij? Kijk ook naar de gevel van jouw huis. En niet onbelangrijk: bedenk dat dat hele mooie ontwerp erg de aandacht kan trekken in jouw tuin. Is dat wat je wil? Prima! Je kan kiezen voor een landelijke uitstraling van je tuin of voor een wat strakkere uitvoering. Wat past het beste bij jou? Uiteraard is het verstandig om van tevoren een budget in gedachten te nemen. Zeker als het om veel vierkante meters gaat, loopt de totaalprijs al snel op. Ook om over na te denken: de ene tegelsoort behoeft nauwelijks of zelfs helemaal geen onderhoud, de ander trekt vuil aan of krijgt na verloop van tijd groene aanslag. Het is dus wel zo verstandig om meteen na te vragen hoe makkelijk (of hoe moeilijk) ze zijn schoon te maken en welk product je daar het beste voor kunt gebruiken. Zorg ook voor een goede verhouding tussen groen en sierbestrating en let er ook op dat jouw nieuwe tegels Den Bosch behalve mooi ook functioneel moeten zijn, in zomer en winter.

Inspiratie opdoen

Je hebt vast al eens bij vrienden of kennissen tegels gezien die jij mooi vindt. Het kan ook geen kwaad om eens een rondje door de buurt te wandelen. Wat hebben anderen in hun voor- en achtertuin liggen? En natuurlijk kan je ook bij een tuincentrum goeie inspiratie opdoen. Projecteer wat jij in een andere tuin ziet op jouw eigen tuin. Past het daar ook? Zijn die tegels Tiel ook een goeie optie voor jouw pad of terras?
 

Vorige

De belangrijkste voordelen van gelaagd glas

Volgende

Online kortingscodes: zo gebruik je ze!

Laatste van Blog

withemes on instagram