Fiscale voordelen van Operational Lease

Auto’s voor je team? Voor veel bedrijven is dit een noodzaak. Maar hoe financier je die? Een van de opties die de laatste jaren in populariteit is toegenomen, is de keuze voor Operational Lease . Deze leasevorm kent vele voordelen, waaronder fiscale voordelen. In deze blog nemen wij deze belastingvoordelen onder de loep.

Wat is Operational Lease?

Operational Lease is is een leasevorm waarbij je als ondernemer een auto least voor een vooraf bepaalde periode en een vast bedrag per maand. Zaken als verzekering, onderhoud, en belastingen zijn inbegrepen in je maandelijkse leasebedrag. Daarom wordt deze vorm van leasen ook wel full Operational Lease genoemd.

Wat is het verschil met Financial Lease?

Bij Financial Lease koop je de auto op afbetaling. De auto staat op jouw balans en je bent zelf verantwoordelijk voor onderhoud, verzekering en eventuele andere kosten. In feite wordt je economisch eigenaar van de auto. Aan het einde van de leasetermijn kun je eigenaar worden van het voertuig. Bij Operational Lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij.

De fiscale voordelen van Operational Lease

Voorspelbare kosten

Met een vast all-in maandbedrag zijn je kosten voor de auto altijd duidelijk en consistent. Dit maakt budgetteren een stuk eenvoudiger en zorgt ervoor dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan.

BTW teruggave

De BTW op de leaseprijs en brandstofkosten is in veel gevallen aftrekbaar. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen, afhankelijk van de aard en omvang van je onderneming.

Geen investeringskosten

Bij een full Operational Lease contract hoef je niet in één keer een groot bedrag te investeren voor de aankoop van een auto. Dit betekent dat dit geld beschikbaar blijft voor andere zakelijke doeleinden.

Geen zorgen over afschrijving

De auto staat niet op je balans. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de afschrijving en mogelijke waardevermindering van het voertuig.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Studiekeuzestress? Zo kies je de technische opleiding die bij jou past

Volgende

Dit is hoe Stone Island zijn reputatie heeft getransformeerd

Laatste van Blog

withemes on instagram