Binnenkort verhuizen met je bedrijfsruimte

Binnenkort verhuizen met je bedrijfsruimte? Dit bereid je alvast voor!

Is het tijd om een nieuwe plek te vinden voor je bedrijfsruimte? Daar komt natuurlijk een flinke verhuizing bij kijken! Bereid het zo goed mogelijk voor, voor een soepele oversteek. Van de weken voor de verhuizing tot de verhuisdag zelf: hier kun je allemaal alvast aan denken.

Ruimte gereed maken

Een belangrijke eerste stap: maak de nieuwe bedrijfsruimte alvast gereed. Hier kun je al mee starten voor de verhuizing plaatsvindt. Een lik verf op de muur, een andere vloer, het veranderen van de indeling van het pand – je kunt aan genoeg onderdelen denken. Wat wil je nog opknappen aan het pand? Dit is de ideale manier om de ruimte naar wens te maken. Het opknappen betekent dat je alvast vaak in de nieuwe ruimte te vinden bent. Een auto huren Amsterdam is daarbij een uitkomst, om de nieuwe locatie eenvoudig te bereiken. Ga na of je het gereed maken van de locatie voornamelijk zelf oppakt, of dat je er hulp bij wilt inschakelen. Hoe sneller het pand gereed is, hoe beter natuurlijk. Plaats je er nieuw meubilair? Dit kan vooraf alvast een plekje krijgen. Dat scheelt tijdens de verhuizing immers weer tijd en energie. 

Spullen inpakken

Onderschat niet hoeveel spullen er moeten worden ingepakt in de huidige werkruimte. Van apparatuur tot archiefmateriaal, alles moet mee naar de nieuwe plek. Begin daarom tijdig met het inpakken van de spullen. Het hele team kan daarbij helpen. Vraag iedereen om in ieder geval de eigen spullen bijeen te verzamelen. En maak ook meteen van het moment gebruik om weg te gooien wat niet bewaard hoeft te blijven. Op de nieuwe locatie is het verstandig om het materiaal direct een vaste plek toe te kennen. Richt de kasten bijvoorbeeld slim in. Vergeet niet om al het materiaal te stickeren of te labelen. Schrijf op wat er in welke verhuisdoos zit, om het overzicht te houden. Pak de items zorgvuldig in. Met speciaal verpakkingspapier of bubbeltjes plastic houd je de spullen heel.

Voorbereiding van de verhuisdag

De verhuisdag zelf kun je ook goed voorbereiden. Regel vervoer, om het materiaal te verplaatsen. Met een bus huren Leiden kun je veel spullen kwijt. Op basis van het aantal spullen dat van A naar B moet, schat je in hoe vaak er gereden moet worden. In een kleine bedrijfsruimte is een enkele rit al voldoende. Maar als je meer materiaal moet verplaatsen, komt er natuurlijk een grotere operatie bij kijken. Schat ook in hoeveel handjes je kunt gebruiken bij de verhuizing. Wil je dat meerdere mensen helpen? Vraag hier dan tijdig naar. En zorg dat je eten en drinken regelt voor de verhuisdag, want dat is immers hard nodig.

Nieuwe adres delen

Deel het nieuwe adres op tijd met onder andere collega’s, klanten, opdrachtgevers, leveranciers en andere zakelijke relaties. Zo weet iedereen het nieuwe adres straks te vinden! Op die manier voorkom je straks ook dat bijvoorbeeld een leverancier onverhoopt op de stoep staat bij het oude adres. Per mail de nieuwe locatie doorgeven is doorgaans voldoende. Optioneel stuur je op een later moment nogmaals een herinnering.

Internet en nutsvoorzieningen

Handig om op tijd te regelen voor het nieuwe pand: het internet en de nutsvoorzieningen, zoals elektriciteit, telecommunicatie, water en gas. Na de verhuizing kan het werk dan immers meteen van start gaan op de nieuwe locatie. Er kan wat tijd overheen gaan voordat dit rond is, begin er dus snel mee. Daarbij zoek je uiteraard de voordeligste mogelijkheden uit!

Nieuwe buren

Net zoals bij een nieuw woonhuis, krijg je ook bij een bedrijfsruimte te maken met nieuwe buren. Stel jezelf voor! Met je buren kun je immers maar beter goed contact hebben. Op bijvoorbeeld een bedrijventerrein kun je best nog eens iets hebben aan goed zakelijk contact met de buren. Genoeg redenen dus om deze band actief op te bouwen.

De verbouwing verloopt vlekkeloos als je de boel goed voorbereidt. Begin hier dus al vroeg aan! Je kunt maar beter niet onderschatten hoeveel werk er in een zakelijke verhuizing gaat zitten. Welke stap pak jij als eerste op? Succes met de verhuizing!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Ontdek de voordelen van een instapbad

Volgende

Een frisse kijk op horeca en evenementen

Laatste van Blog

withemes on instagram