Binnenkort verhuizen? Handige tips

Als je gaat verhuizen, komt er natuurlijk een heleboel op je af. Grote kans dat je een paar belangrijke to do’s over het hoofd ziet, waar je toch echt aan wilt denken rondom de verhuizing. Dit zijn praktische tips.

Label voor sleutel maken

Bij een nieuwe woning hoort natuurlijk een nieuwe sleutel, en vaak zelfs meerdere sleutels. Grote kans dat je een heleboel sleutels aan een sleutelbos hebt hangen. Nieuwe sleutels herken je daarbij nog niet meteen, wat voor een onoverzichtelijk geheel zorgt. Een goede oplossing? Hang sleutellabels aan je sleutelbos, die direct duidelijk maken welke sleutels voor de nieuwe woning zijn. Een kleine moeite, met een handige uitkomst. Je kunt de labels ook voor je kinderen laten maken: hang ze aan hun sleutelbos met het huisnummer erop, mochten ze dit snel vergeten bij de nieuwe woning. Of geef reservesleutels met een label eraan aan je nieuwe buren, waarop je noteert dat deze sleutels bij jouw woning horen. Multi-inzetbaar dus, labels aan sleutels.

Bordje voor deur maken

Er is nog een ander design om aan te denken! Je wilt bij de nieuwe woning duidelijk maken dat je er nu woont, voor de postbezorger en visite bijvoorbeeld. Met naamplaatjes voor de deur of brievenbus lukt dit: maak er alvast een. Alleen een naam, alleen een huisnummer of een combinatie: ga voor het design dat jij nodig hebt. Je voelt je meteen sneller thuis in de nieuwe woning als je het naamplaatje hebt. Zo is het huis immers net wat meer van jou.

Adreswijziging doorgeven

Aan verschillende instanties moet je je adreswijziging doorgeven bij een verhuizing. Doe dit het liefst op tijd, zodat je straks geen post meer ontvangt op je oude adres. Je kunt vaak doorgeven per wanneer je verhuist: zo kun je je nieuwe adres dus al een maand of langer van tevoren doorgeven. Zoek uit welke instanties je nieuwe adres nodig hebben. Denk aan de gemeente, verzekeraar, huisarts, tandarts, bank en meer: dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Je kunt een lijst met belangrijke instanties opzoeken of zelf opschrijven, om overal aan te denken.

Verhuiskaartje sturen

Laat ook je naasten weten dat je verhuist, door een verhuiskaartje te sturen. Dit kan per post of digitaal, met een appje of mail. Het is maar net wat je handiger vindt. Ga zelf na voor wie het belangrijk is dat je nieuwe adres bekend is. Van familie tot vrienden, van collega’s tot kennissen: maak een lijstje, zodat je niemand vergeet.

Aanpassingen aan nieuwe woning doen

Wil je aanpassingen aan de nieuwe woning doen? Probeer dit al zoveel mogelijk te doen voordat je verhuist. Dit betreft met name de grote aanpassingen, zoals een nieuwe vloer of een verse laag verf op de muren. Of misschien ga je wel voor een nieuwe keuken of badkamer. Maar ook bij kleinere aanpassingen is het fijn om dit tijdig te regelen, van de schoonmaak tot het plaatsen van plinten. Daar hoef je straks niet meer naar om te kijken, als al je spullen in de woning staan. Dan is er immers weer genoeg om aan te denken.

Tijdig inpakken

We sluiten af met een inkoppertje: pak tijdig je spullen in. Het klinkt zo logisch, maar toch zijn we de avond voor de verhuizing vaak nog tot in de late uurtjes bezig met het inpakken. Dat is eigenlijk niet nodig, met een strakkere planning – en op die manier bespaar je een heleboel stress. Zodra je de verhuisdozen in huis hebt, kun je al aan de slag gaan. Begin natuurlijk met de spullen die je niet nodig hebt tot aan de verhuizing, zoals boeken, kleding uit een ander seizoen en themadecoratie. Stukje bij beetje pak je je hele hebben en houwen in, en maak je je klaar voor de grote verhuizing!

Bereid je goed voor op een verhuizing, het liefst al zo vroeg mogelijk. Er is genoeg te doen, zoals dit artikel duidelijk maakt. Waar ga jij mee beginnen?

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

De grootste uitdagingen binnen het stadsverkeer

Volgende

Belangrijke overwegingen bij het starten van je eigen webshop

Laatste van Blog

withemes on instagram