Facings laten zetten: wat zijn het en wat zijn de voordelen?

Een facing is een tandkleurig materiaal dat op het bestaande gebit wordt geplaatst. Deze ingreep wordt meestal uitgevoerd om verkleurde tanden witter te maken. Hierdoor krijg je je oude glimlach en zelfvertrouwen weer terug. Omdat de facings tanden op het bestaande gebit worden geplaatst en geheel op maat worden gemaakt, merk je bijna niet dat ze er zitten. Ze worden gemaakt aan de hand van de kleur van je eigen tanden. Soms iets witter, maar niet te opvallend. Zo valt het voor een ander niet op dat je deze ingreep hebt laten doen.

Hoe worden facings gemaakt?

Facings worden vrijwel altijd geheel op maat gemaakt. Dat kan ook bijna niet anders. Elk gebit is anders. Bij het plaatsen van de facings wordt er rekening gehouden met het formaat en de kleur van de overige tanden. Hierdoor valt het niet op dat je ze draagt. De tandarts boetseert het materiaal tijdens de behandeling en slijpt ze vervolgens geheel op maat.

Facings kunnen voor verschillende redenen worden gebruikt. Vroeger werden ze vooral toegepast om bestaande tanden te repareren. Bijvoorbeeld als er een stukje was afgebroken. Ook voor het opvullen van spleetjes tussen de tanden werden ze toegepast. Inmiddels worden facings steeds vaker gebruikt als alternatief voor het bleken van de tanden. Als je kiest voor deze vorm van esthetische tandheelkunde bij CDC Tandzorg, krijg je de mogelijkheid om weer van je oude glimlach te genieten. Een goede oplossing bij verkleurde tanden. De plaatjes worden in de oude tandkleur afgesteld of zelfs enkele tinten lichter om weer vol zelfvertrouwen te kunnen lachen.

Voordelen van facings

Waarom kiezen steeds meer mensen voor facings? Dit komt doordat deze vorm van tandheelkunde ongelooflijk veel voordelen heeft.

Het grootste voordeel is toch wel dat het een relatief kleine ingreep is en je snel resultaat ziet. Je hoeft niet weken te wachten tot je je oude glimlach weer terugziet. Bovendien gaan de facings zeer lang mee. Waar je bij het bleken van je tanden vaak verschillende behandelingen nodig hebt en dit ook nog eens regelmatig herhaald moet worden, is dat bij het laten plaatsen van facings niet het geval.
Wist je dat je gebit door het plaatsen van facings ook nog eens beter bestand is tegen verkleuringen? Medicatiegebruik, koffie drinken of roken heeft dan geen invloed meer op de kleur van de tanden. Op die manier geniet je langer van jouw tanden.

Hier moet je rekening mee houden

Het nadeel van facings is dat ze niet voor elk gebit even geschikt zijn. Daarom is het verstandig om van tevoren een afspraak te maken bij een tandheelkundige kliniek en daar navraag te doen. Zij kunnen je gebit direct beoordelen en de mogelijkheden bespreken. Houd er daarnaast ook rekening mee dat het laten plaatsen van facings doorgaans niet voor vergoeding in aanmerking komt bij de zorgverzekering. Het is dus een investering die je zelf moet doen.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Wanneer wordt bloedarmoede gevaarlijk?

Volgende

Ontdek de kunst van houtbewerking voor een prachtige tuin

Laatste van Blog

withemes on instagram