stairs grayscale photography
Photo by JorgeArturo Andrade on Pexels.com

Dit is waarom je voor een traprenovatie moet kiezen

De hal is het visitekaartje van je woning. Deze mag er dus best wel mooi uit ziet. Dit wordt toch nog al te vaak vergeten. En dat terwijl dit het eerste is wat mensen zien als ze binnenkomen. Dat geldt in de meeste woningen dan ook voor de trap. Wanneer je heel mooi woont en de uitstraling van de trap te wensen overlaat, dan kan dit relatief kleine onderdeel de gehele sfeer van het huis teniet doen.

Vaak wordt de trap echter overgeslagen bij de verbouwing van een huis. Ook omdat het complex is om deze geheel te vernieuwen. Of omdat men simpelweg niet weten hoe ze dit aan moeten pakken. In dit geval is het goed om te weten dat je de trap ook kunt renoveren. Een traprenovatie is een prima alternatief en maakt dat het gehele huis weer dezelfde mooie uitstraling bevat. Nog niet overtuigd? Dit is waarom je voor een traprenovatie moet kiezen.

Bespaar tijd

Heb je al eerder overwogen om de hele trap aan te pakken? Maar kwam je telkens uit op het laten plaatsen van een geheel nieuwe trap? Dan hield de complexiteit hiervan je wellicht tegen. Het kost veel tijd en moeite om een hele trap eruit te slopen en een nieuwe te plaatsen. Dat leidt tot veel ongemakken.

Met een traprenovatie kan enorm veel tijd en ongemak bespaard worden. Dit komt doordat de huidige trap er niet uit gesloopt hoeft te worden. De bestaande traptreden worden volledig opgeknapt. Bijvoorbeeld met behulp van overzettreden. Hierdoor kan een traprenovatie vaak al binnen één of enkele dagen worden voltooid.

Eyecatcher in de hal

In de meeste woningen is de trap hetgeen waar je direct tegenaan kijkt als je de woning binnenstapt. Dit betekent ook dat het de eyecatcher van de entree van het huis moet zijn. Als die uitstraling echter te wensen overlaat, kan dit gevolgen hebben voor de indruk die je bij mensen maakt. Daarom is het belangrijk om de trap te renoveren. Een geheel nieuwe, frisse uitstraling te geven. Dit maakt de trap opnieuw de eyecatcher van de ruimte en geeft jouw woning direct een geheel andere uitstraling. Die eerste indruk is immers goud waard.

Voor ieder interieur een geschikte trap

Wanneer er al jaren niets aan de trap is gedaan, is de kans ook groot dat deze niet meer bij jouw huidige interieur past. Wellicht is hij gedateerd of in een hele verkeerde kleur ten opzichte van de rest van de woning. Gelukkig kun je bij een traprenovatie uit alle mogelijke stijlen, kleuren en bekledingen kiezen. Hierdoor pas je de trap geheel naar wens en jouw persoonlijke interieurstijl aan. Zo is er dus voor elk interieur een geschikte trap te vinden.

Wist je dat bovendien elke trap gerenoveerd kan worden? Het maakt dus niet uit of je over een standaard dichte trap of juist een wenteltrap midden in de woonkamer beschikt. Elke trap kan gerenoveerd worden! Zo heb je altijd een trap die volledig naar wens is. 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Huis tuinieren: 4 manieren om uw huis tuin te verzorgen

Volgende

Ga je op jezelf wonen? 3 handige tips om je daarop voor te bereiden!

Laatste van Blog

withemes on instagram