Beginnen met voetbal? Hier moet je zoal aan denken

Wanneer je wat fitter wil worden, zijn er verschillende sporten waar je uit kunt kiezen. Hoewel een groot deel van de beginnende sporters al gauw begint met een sport zoals fitness of fietsen, moet je weten dat voetbal nog steeds een van de meest populaire sporten ter wereld is. Ook in Nederland voetballen we er wat van af.

Daarbij is voetbal de ideale sport om fit te worden en te blijven en daarmee dus je conditie een boost te geven. Als je net begint met voetballen, kan het overweldigend zijn om te weten wat je zoal nodig moet hebben. Een voetballer kan niet zonder goede schoenen en een keeper kan niet zonder stevige handschoenen zoals Adidas keepershandschoenen. In dit artikel vertellen we je daar graag meer over.

Goede voetbalschoenen zijn belangrijke basis

Of je nu een jonge beginner bent of een volwassen nieuwkomer; het is van groot belang om te investeren in goede voetbalschoenen. Voetbalschoenen van hoge kwaliteit zijn van cruciaal belang voor een comfortabel spel op het voetbalveld. Daarbij verminder je ook nog eens de kans op blessures, zoals een gebroken teen of een gescheurde pees, wanneer je goede voetbalschoenen draagt. Het is raadzaam om ook goed te kijken naar de ondergrond waarop je gaat spelen. 

Zo heb je andere schoenen nodig voor grasvelden van echt gras dan voor kunstgras. En ben je van plan om veel binnen te voetballen? Dan zijn speciale voetbalschoenen voor binnen weer van belang. Zorg ervoor dat je voetbalschoenen altijd eerst uitgebreid past voordat je ze besluit aan te schaffen. Ze moeten immers wel echt goed passen en lekker zitten. Naast blessures voorkom je op die manier dat je blaren krijgt op of onder je voeten of tenen. Daarmee kun je niet meer lekker verder sporten en werken aan je fitheid.

Comfortabele voetbalkleding voor een fijn voetbalspel

Natuurlijk is voetbalkleding die lekker zit ook van groot belang wanneer je gaat voetballen. Veel sportclubs beschikken over eigen shirtjes of een compleet tenue. Wanneer dat niet het geval is, moet je zelf aan het shoppen gaan. Ga altijd voor kleding die zo comfortabel zit dat je bewegingsvrijheid niet belemmerd wordt. Denk aan een shirt dat goed ademend is en dat niet te strak of juist veel te los zit. De kleding moet eigenlijk precies goed passen om zo comfortabel te kunnen voetballen.

De meeste mensen vinden het het fijnst om in een korte broek te voetballen. Ga je liever voor wat langs, dan is een sportlegging of een lange trainingsbroek die nauw aansluit een goede tip. Het weer kan uiteraard van invloed zijn op de kleding die je gaat dragen op het voetbalveld. Daarom is het handig om meerdere setjes te hebben die je voor verschillende weersomstandigheden kunt gebruiken. Let op: ga je keepen? Dan heb je in ieder geval een goed keepersshirt nodig. De rest van de kleding is vaak hetzelfde als de voetballers.

Deze accessoires komen van pas voor voetballers

Heb je je outfit bij elkaar? Dan heb je al een goed begin van de dingen die je nodig hebt voor deze sport. Daarbij is het goed om te weten dat er een aantal accessoires is dat handig is om te hebben. Een ruime sporttas is bijvoorbeeld een must. Daar kun je je sportkleding en andere accessoires in meenemen. Wat handig is, is om voor een sporttas te gaan met verschillende vakken, zodat je je gebruikte en vieze sportkleding apart kunt opbergen na de training of na een wedstrijd. Er zijn allerlei sporttassen te koop die speciaal voor voetbal zijn ontworpen.

Daarbij staat veiligheid natuurlijk voorop bij voetbal. Voetbal is nog steeds dé sport in Nederland waar de meeste blessures worden opgelopen, blijkt uit onderzoek. Bescherm jezelf daarom tegen mogelijke ongevallen door onder andere scheenbeschermers te dragen. Deze beschermers zorgen voor een extra stevige laag waarbij je schenen beschermd worden tegen mogelijke trappen en stoten op het veld. Ook handig én nodig: een waterfles, goede handschoenen voor keepers, zoals Adidas keepershandschoenen en wellicht een eigen voetbal om thuis een beetje te oefenen.

Overige voetbaltips voor beginnende voetballers

Voetbal is een geweldige sport om fit te blijven terwijl je plezier maakt. Naast de bovenstaande tips over je uitrusting is er nog een aantal tips dat je wellicht goed kunt gebruiken als je net begint met voetballen. Denk bijvoorbeeld aan de onderstaande zaken:

  • Werk aan je basisconditie en uithoudingsvermogen door bijvoorbeeld regelmatig te gaan joggen of te gaan rennen. Ook krachttraining kan helpen wanneer je beter wil worden in het voetbalspel.
  • Leer de basisvaardigheden van voetbal, zoals passen en schieten op het doel. Train met je sterke en zwakke voet om zo veelzijdiger te worden in het spel.
  • Wat ook niet mag ontbreken: werk aan je balcontrole om zo meer vertrouwen te hebben in verschillende spelsituaties.
  • Tot slot is het goed om je te verdiepen in de spelregels, zodat je weet hoe het spel in elkaar zit voordat je gaat spelen.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

De waarde van een dermatoloog voor jouw gezondheid

Volgende

Een veiliger thuis

Laatste van Blog

withemes on instagram