Badkamer ideeën voor een ontspannende spa-ervaring

Wil je dagelijks meer tijd doorbrengen in je badkamer? Om te ontspannen na, of juist op te laden voor een drukke werkdag, is de badkamer de uitgelezen plek. Hoe meer deze op een heuse spa gaat lijken, hoe meer je je er thuis voelt. Niet iedereen heeft een ruime badkamer, maar onderstaande ideeën inspireren zeker tot het omtoveren van deze ruimte in een heerlijke plek. Elk detail geeft een persoonlijk tintje, de juiste badkamerverlichting maakt het af. Ook kleuren en natuurlijke invloeden zijn essentieel.

Toch een nieuwe badkamer? Begin dan met het aanbrengen van warme kleuren

Overweeg je een nieuwe badkamer, stort je dan allereerst op de kleuren van het geheel. Vanuit hygiënisch oogpunt is veel sanitair wit, maar er zijn meer mogelijkheden. Bovendien kun je de rest van je eigen sparuimte – zoals de tegels – een warme look geven door eens voor totaal andere kleuren te kiezen. Zo zijn houttinten tijdloos trendy. Ook alle accessoires kun je in een natuurlijke, landelijke kleur kiezen. Dat begint al bij de handdoeken.

De juiste verlichting

Naast kleur zorgt de verlichting voor een ontspannende sfeer. Je wilt zeker 's morgens niet wakker schrikken van te felle lampen en als je 's avonds de dag van je afspoelt in je inloopdouche of badkuip, is zacht licht eveneens prettiger. Wil je zelf de lichtsterkte per moment kunnen bepalen, installeer dan een dimmer. En neem sowieso lampen met een milde felheid.

Aromatherapie (etherische oliën)

In een echte spa mogen de etherische oliën voor aromatherapie niet ontbreken. De meest gebruikte soorten zijn lavendel, sinaasappel, eucalyptus, tea tree en pepermunt. Maak een mooi plankje waar je deze oliën binnen handbereik uitstalt. Sowieso is het niet noodzakelijk om al je cosmetica en andere producten uit het zicht te houden: open kastjes maken het geheel speels.

Natuurlijke en/of landelijke elementen

In deze eeuw zijn landelijk en industrieel, of een combinatie van beide stijlen, zeer populair. Met name die landelijkheid geeft ons meer contact met de natuur. Er zijn veel planten die het prima doen in je badkamer: graslelie of spinnenplant, varen en monstera bijvoorbeeld. Deze matchen mooi met houten elementen. Stap af van dat eeuwige zwart, wit en grijs en ga voor houtsoorten die met hun nerven en kwasten voor een natuurlijke ambiance zorgen.

Dat industriële aspect, wat is dat nou precies?

Industrieel in interieur jargon betekent dat je de oorsprong van materialen terugziet in meubels en accessoires. Voor je badkamer denk je dus aan hout, maar ook aan een rieten wasmand of een canvas tas voor de toiletrollen.

Maak het nog gezelliger met een muziekinstallatie

Al sinds mensenheugenis zingen we het hoogste lied tijdens het poedelen. Bekende douchehits zijn 'O sole mio uit de 19e eeuw en Alles kan een mens gelukkig maken van René Froger. Ben je niet zo'n badkamer zanger, dan zet je je favoriete playlist op, een gezellig radioprogramma of een podcast met een niet al te zwaar onderwerp. Muziek en gebabbel dragen bij aan een relaxte badkamer ervaring. De een zet een oud transistorradiootje neer, de ander pakt zijn smartphone, maar sommigen bouwen speakers in. Hoe dan ook is een geluidsinstallatie onmisbaar.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

De verschillen in koffiezetapparaten

Volgende

De feestdagen op je bord: Kant-en-klare kerstdiners nemen het over

Laatste van Blog

withemes on instagram