woman with red lipstick smiling
Photo by Shiny Diamond on Pexels.com

Alles wat je moet weten over aligners

Als je niet tevreden bent met de stand van bepaalde tanden, kun je een beugel nemen. Veel mensen denken dat zij hiervoor naar een orthodontist moeten, maar dat is tegenwoordig niet noodzakelijk meer. Je kunt namelijk ook voor aligners kiezen. Weet je niet precies wat dit zijn, maar ben je hier wel benieuwd naar? Lees dan vooral verder, want in deze tekst vertellen wij je alles wat je moet weten over aligners. 

Wat zijn aligners?

Sommige mensen hebben weleens van aligners gehoord, maar lang niet iedereen weet precies wat het zijn. Daarom vertellen we je hier eerst kort wat meer over. In principe zijn het niets meer dan uitneembare bitjes die je over de boven- en/of onderkaak heen plaatst. De bitjes zorgen ervoor dat de tanden langzaam maar zeker bewegen naar de gewenste stand. Om snel resultaat te zien, moet je ze 22 uur per dag dragen. Bang dat de aligners goed zichtbaar zijn? Dat is niet nodig. Ze worden namelijk gemaakt van transparant kunststof, waardoor anderen vrijwel niet in de gaten hebben dat je aligners draagt. 

Doen aligners pijn?

Hierboven las je al dat aligners ervoor zorgen dat tanden langzaam maar zeker bewegen naar de gewenste stand. Veel mensen denken dat dit pijn doet, echter voel je alleen de druk. Tijdens een aligner behandeling ervaar je in principe geen pijn. De eerste dagen dat je de kunststof beugel(s) draagt, kun je wel wat meer druk op jouw tanden voelen. Deze druk neemt na een paar dagen vanzelf weer af. In de daaropvolgende dagen ervaar je geen pijn meer door de aligners. Als je van aligner wisselt, kun je de eerste dagen opnieuw wat meer druk op je tanden voelen.

Wat betaal je ervoor?

Aangezien aligners uitneembare bitjes zijn, denk je misschien dat je hier een hoog bedrag voor betaalt. Ze zijn inderdaad niet goedkoop, maar onderaan de streep ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je naar een orthodontist gaat. We kunnen je helaas niet precies vertellen hoeveel je voor aligners betaalt, want de kosten verschillen per persoon. Moeten er veel tanden bewegen met behulp van een kunststof beugel? Dan valt de behandeling duurder uit. Vaak kun je uit verschillende pakketten kiezen, zoals bij DR Smile. Hierdoor is er voor ieder gebit wel een passende aligner behandeling te vinden. 

Hoe kom je aan aligners?

Wie aligners wil bestellen kan zich tot het internet richten. Op https://drsmile.nl ontdek je binnen 30 seconden of je in aanmerking komt voor een aligner behandeling. Je doorloopt simpelweg een korte vragenlijst en vult vervolgens je e-mailadres in. Daarna maak je een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt voor een 3D-scan. Op deze manier wordt jouw gebit in kaart gebracht, zodat er bepaald kan worden wat in jouw situatie de beste behandeling is.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Alle verschillende soorten meubelhout op een rijtje

Volgende

Tips voor het regelen van jouw verzendproces

Laatste van Blog

withemes on instagram