5 tips voor het creëren van een moderne inrichting

Bij het inrichten van een moderne woning, is het belangrijk om een woonstijl te kiezen uit de oh zo vele potentiële interieurstijlen. Er zijn veel moderne stijlen enorm populair. Denk aan minimalistisch modern, wit en zwart gecombineerd en industriële stijlen gecombineerd met houten looks. Als je eenmaal weet waar jij de voorkeur aan geeft, heb je een plek om te beginnen bij het kiezen van verf, meubels, waar je decoraties neerzet, en meer.

Kiezen voor kleuren in je nieuwe moderne inrichting

Als je het moderne kleurenschema aan het bepalen bent, kan het waardevol zijn om wat donkere tinten toe te voegen om de lichtere tinten die je gebruikt in evenwicht te brengen.

Zo is het mogelijk om donkere kleuren te gebruiken in je verf, planken en meubels. En in je deuren natuurlijk! Je huis verfraaien met industriële design deuren is een populaire manier om een modern interieur vorm te geven en dat is niet voor niets! Deze deuren geven een modern interieur een krachtige uitstraling die jaren meegaat.

Moderne woninginrichting is goed te combineren met donkere kleuren als zwart en donkergrijs. In andere moderne stijlen, zoals een moderne landelijke inrichting, worden vaak lichte en donkere kleuren samen gebruikt.

Het thema kiezen van je interieur

In een modern interieur zijn er talloze ‘substromen’ die je kunt kiezen. We hebben het hier over het ontwerpthema als geheel. Zo kun je een moderne inrichting combineren met elke andere stijl. Je kunt van een rustiek huis een modern rustiek huis maken. En als je van de landelijke stijl houdt, kun je een modern ontwerp combineren door een moderne inrichting te gebruiken. Zo kost het niet veel tijd en moeite om van je kamer in Scandinavische stijl een moderne minimalistische ruimte maken.

Het juiste kleurenschema blijft een grote rol spelen

Je kunt meubels gebruiken met gedempte kleuren op de bekleding, maar voeg zeker wat kleur toe met kussens in fellere tinten. Je kunt ook kiezen voor gedurfde geometrische prints en patronen, misschien wat textuur toevoegen. Ook pastelkleuren op natuurlijke materialen zien er geweldig uit op meubels en andere woondecoraties in moderne huizen.

Neutrale kleuren worden vaak gebruikt in moderne huisinrichting om het functioneler te laten aanvoelen. Je kunt de muren en de meeste meubels zwart, wit, grijs of beige schilderen. Je kunt zelfs andere mooie kleuren toevoegen aan je woninginrichting meer rust in de woonkamer te creëren en om de eentonigheid van deze kleuren te doorbreken.

Voor welke stijl kies je? 3 stijlen uitgelicht

Rood, geel en blauw worden gebruikt als hoofdkleuren, en roze, dieppaars en oranje als accenten. Weet je al over welke stijl we het hebben? Over de Bohemian style natuurlijk! Ook al zijn er geen keiharde regels voor deze stijl, er zijn wel een aantal algemene dingen die je kunt doen om de Bohemian vibes in je interieur op te nemen. Het gebruiken van verschillende soorten patronen, verlichting en felle kleuren helpt om de look meteen te krijgen.

Eigentijds, ook wel contemporary design genoemd

Dit is een soort inrichtingsstijl die de laatste jaren ook erg populair is. Het wordt soms wel eens verward met modern omdat het een strakke uitstraling heeft met rechte lijnen. Je kunt er heldere, zachte of neutrale kleuren in gebruiken. De stijl van dit design is altijd in beweging, wat anders is dan modern design. Het richt zich op ontwerpen en trends van het heden. Wat vandaag eigentijds design definieert, definieert het in de toekomst misschien niet meer.

De landelijke look omarmen!

De landelijke look is een stijl die zich richt op het gebruik van natuurlijke materialen en ouderwetse dingen om een omgeving te maken die lijkt op een boerderij. Accessoires als rieten manden, houten pallets, en wit porselein worden vaak gebruikt. Dit is een van de meest voorkomende stijlen in moderne interieurs en dat is niet voor niets, deze stijl is toegankelijk en ruimtelijk in huis!

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

5 voordelen van keramische pannen

Volgende

Wat zijn de voordelen van posters in huis?

Laatste van Blog

withemes on instagram