5 tips om zelf een overkapping in je tuin te maken

Hoe fijn is het om veel tijd in je tuin door te kunnen brengen? Dit is vooral in de zomer heerlijk, maar je kunt ook in het najaar en het voor- en najaar genoeg tijd in je tuin doorbrengen. Althans; dat is het geval als je een overkapping in je tuin hebt. Zelfs tijdens een regenbui kun je onder een overkapping genieten van je mooie tuin!

Vind je het al leuk om een overkapping in je tuin te hebben? Vind je het alleen niet fijn om een dure specialist in te schakelen voor de overkapping? Als je ook maar een beetje handig bent, kun je een overkapping voor in je tuin bouwen. Volg de onderstaande tips om dit te bereiken.

Zorg dat je de klus goed voorbereidt

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn bij het maken van een overkapping voor in je tuin. Zorg ervoor dat de klus op deze manier goed voorbereid wordt:

–       Maak een ontwerp en laat deze keuren. Het is mogelijk een eigen ontwerp te maken, maar het is verstandig dit door een specialist te laten keuren. Let op de draaglast van de pilaren en de afmetingen. Doe ook meteen navraag of je een vergunning voor de overkapping kunt aanvragen.

–       Haal de juiste gereedschappen in huis. Je hebt een professioneel gereedschap nodig om een overkapping te maken. Koop het benodigde gereedschap of huur dit bij een professional.

Gebruik de juiste bouwmaterialen

Je kunt jarenlang van je overkapping genieten als het goed is. Om dat te doen, moet je de juiste bouwmaterialen gebruiken. Koop de bouwmaterialen bij Bouwmaat, ga voor het beste van het beste en durf hier in te investeren. Dit zorgt ervoor dat je overkapping op de lange termijn nog meer plezier zal opleveren.

Zorg dat je een stevige fundering legt

Heb je alle voorbereidingen voor je klus gedaan? Dan is het tijd voor een stevige fundering. Bouw een stevige fundering met beton of leg een andere constructie aan. Als je dit niet zelf kunt, kun je dit beter aan iemand anders overlaten. De fundering van de overkapping moet 100% in orde zijn.

Houd genoeg tijd vrij voor het maken van de overkapping

Om de overkapping te kunnen maken, moet je voldoende tijd vrijmaken. Waarom? Je krijgt altijd te maken met tegenslagen. Het streven naar perfectie is ook iets waar de nodige tijd in gaat zitten.

Alleen het voorbereiden van de klus duurt al lang. Zo moet je plaatmateriaal kopen, het complete ontwerp maken en wellicht ook nog je buren informeren.

Zorg ervoor dat je stap voor stap werkt

De laatste tip is misschien wel de beste: maak een plan. Bouw de overkapping vanaf de grond op, werk alles netjes af en streef ernaar perfectie. Als je wekenlang bezig bent met het maken van je overkapping, maakt het niet uit. Je wilt een mooie overkapping die bij je past. Als je je goed voorbereidt en een goed plan maakt, zal het resultaat perfect zijn.

Vorige

De juiste bril op sterkte vinden: tips en informatie

Volgende

De do’s en don’ts bij het kiezen van je trouwjurk

Laatste van Blog

withemes on instagram