man cooking food
Photo by Creative Vix on Pexels.com

5 Alternatieve Manieren om te Frituren

Last Updated on: 7th maart 2024, 08:00 am

Als je denkt aan frituren, dan denk je waarschijnlijk aan het traditionele gebruik van olie en een friteuse. Maar wist je dat er ook alternatieve manieren zijn om te frituren? In dit artikel bespreken we 5 alternatieve manieren om te frituren die je kunt uitproberen. Of je nu op zoek bent naar gezondere opties of gewoon iets anders wilt proberen, er is voor ieder wat wils!

Wat is frituren?

Voordat we ingaan op de alternatieve manieren om te frituren, is het goed om te weten wat frituren eigenlijk is. Frituren is een kooktechniek waarbij voedsel in hete olie wordt gebakken. Door de hoge temperatuur van de olie wordt het voedsel snel gebakken en krijgt het een krokant korstje.

1. Airfryer

De airfryer steeds populairder voor aardappel en patat gerechten geworden als alternatief voor de friteuse. Het werkt door middel van hete lucht die circuleert in de airfryer. Hierdoor wordt het voedsel knapperig en gaar, zonder dat er olie aan te pas komt. Het is een gezondere optie omdat er minder olie nodig is, maar toch dezelfde smaak en textuur wordt behouden.

2. Oven

Je kunt ook frituren in de oven. Dit werkt door de oven voor te verwarmen op een hoge temperatuur en het voedsel te bakken op een rooster of bakplaat. Het duurt iets langer dan bij frituren in een friteuse, maar het is een gezondere optie omdat er minder olie nodig is. Bovendien is het een gemakkelijke manier om grote hoeveelheden voedsel te frituren.

3. (Grill)pan

Een grillpan is niet alleen geschikt voor grillen, maar ook voor frituren. Het werkt door het voedsel op hoge temperatuur te bakken op een grillplaat. Hierdoor krijgt het voedsel een knapperig korstje en blijft het toch mals van binnen. Het is een gezonde optie omdat er geen olie nodig is en je kunt genieten van de smaak van gegrild voedsel. Daarnaast kun je ook een 'normale' pan gebruiken als alternatief voor een friteuse. Voeg genoeg olie toe en laat dit op temperatuur komen alvorens je de heerlijke snacks bereid.

4. Wokken

Wokken is een Aziatische kooktechniek waarbij voedsel snel wordt gebakken op hoge temperatuur. Het werkt door het voedsel te bakken in een wokpan met een klein beetje olie. Hierdoor wordt het voedsel snel gebakken en krijgt het een krokant korstje. Het is een gezonde optie omdat er maar weinig olie nodig is en je snel een heerlijke maaltijd op tafel hebt staan.

5. BBQ

Als laatste alternatieve manier om te frituren, is er de barbecue. Frituren op de barbecue is een geweldige manier om je voedsel een unieke smaak te geven. Het werkt door het voedsel te bakken op een rooster boven de hete kolen. Hierdoor krijgt het voedsel een rokerige smaak

Vorige

Alles wat je moet weten over de sporttrend: CrossFit

Volgende

Wat je kan doen tegen verkoudheid

Laatste van Blog

withemes on instagram