/

Zonder schade je producten verzenden? Zo doe je dat

Last Updated on: 19th december 2023, 09:46 am

Dagelijks worden er enorm veel bestellingen online gedaan waardoor bezorgdiensten het vrijwel het hele jaar door erg druk hebben. Dit komt ten eerste doordat het gewoon heel eenvoudig is om online een bestelling te plaatsen. Het kost je geen extra tijd om fysiek ergens heen te moeten en de bestelling maak je in enkele minuten in orde via je telefoon of computer. Dit komt natuurlijk doordat er de afgelopen jaren enorm veel webshops zijn bijgekomen en de wereld zich maar blijft digitaliseren. Dit biedt een hoop mogelijkheden waardoor wellicht ook jij bent begonnen met het verzenden van producten. Om dit proces zo succesvol mogelijk te laten verlopen is het van essentieel belang om over de juiste verzenddozen te beschikken. Maar wat zijn dan de juiste verzenddozen?

 

Wat voor producten verkoop je?

Het eerste aspect dat je in acht moet nemen voordat je naar dozen gaat kijken zijn de soort producten die je verkoopt. Zijn de producten die je verzendt snel breekbaar? Gaat het om grote of zware producten? Moeten de producten die je verzendt koel blijven? Dit zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen om specifieker op zoek te kunnen gaan naar de geschikte verzenddozen.

 

Voor welke afmeting ga jij?

Een volgend essentieel onderdeel bij verzenddozen kopen is de afmeting die je kiest. Je wilt namelijk geen te kleine dozen, maar ook geen te grote dozen. Op het moment dat je dozen te klein zijn passen je producten simpelweg niet, maar op het moment dat je dozen te groot zijn kan dit weer schade veroorzaken en zul je meer verzendkosten betalen wat dus onnodig is.

 

Het is dus belangrijk om de juiste afmetingen te hebben voor jouw producten. Het is hierbij aan te raden om een marge van 1cm aan te houden. Op deze manier kan de ontvanger van het pakketje het product nog eenvoudig uitpakken.

 

Wat als ik mijn afmeting niet kan vinden?

Er zijn een heleboel diverse afmetingen op de markt waardoor je in de meeste gevallen de juiste afmetingen wel kunt vinden. In sommige gevallen zal het kunnen voorkomen dat jouw producten bijzondere afmetingen hebben. In dit geval kun je ervoor kiezen om kartonnen dozen op maat te bestellen. Je geeft dan aan welke afmetingen je nodig hebt die vervolgens voor jou worden gemaakt. Je betaalt hier vaak wel iets meer voor waardoor het slim is om er meteen wat meer af te nemen als dat mogelijk is.

 

Extra bescherming

Naast goede verzenddozen kun je bij producten die snel beschadigd kunnen raken ook extra bescherming gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bubbeltjesplastic of schuimvellen om je producten goed te beschermen tegen stoten of schokken tijdens de transport.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

De feestdagen op je bord: Kant-en-klare kerstdiners nemen het over

Volgende

Je huis en tuin groener maken met deze tips!

Laatste van Blog

withemes on instagram