Slim verzekerd met een jongeren zorgverzekering

We willen allemaal zorg krijgen waar we ons geen zorgen over hoeven te maken. Je wilt dus zorg op maat ontvangen en er zo min mogelijk voor betalen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Welke mogelijkheden zijn er met betrekking tot zorgverzekeringen en hoe voordelig is een jongeren zorgverzekering? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over zorgverzekeringen en geven we een paar handige tips bij het afsluiten van een jongeren zorgverzekering.

 

Het verschil tussen een basis zorgverzekering en een aanvullende zorgverzekering

In Nederland hebben we allemaal een basis zorgverzekering. Dat komt doordat de overheid het belangrijk vindt dat alle Nederland tegen onverwachte of hoge zorgkosten verzekerd is. Dat is natuurlijk heel fijn, maar niet iedereen heeft dezelfde zorg nodig. Een basis zorgverzekering vergoed de kosten van zorg die onder het basispakket vallen. Dat basispakket wordt door de overheid samengesteld en bestaat uit standaardzorg zoals de huisarts en een paar fysio afspraken per jaar. Maar wat als je vaak zorg nodig hebt of zorg nodig hebt die niet vanuit het basispakket wordt vergoed? Dat kan behoorlijk duur worden. Gelukkig is ook daar een oplossing voor. Met een aanvullende zorgverzekering kun je jezelf verzekeren tegen hoge extra kosten die niet vanuit een basis zorgverzekering worden vergoed. Als je vaak gaatjes hebt, dan is het handig om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Als je veel last hebt van blessures kun je een aanvullende fysiotherapie zorgverzekering afsluiten.

 

De voordelen van een jongeren zorgverzekering

Jongeren hebben niet altijd evenveel zorg nodig als volwassenen of bejaarden. Daarnaast ben je als jongere liever met andere dingen bezig dan het afsluiten van een zorgverzekering. Gelukkig weten zorgverzekeraars dat en bestaan er speciale jongeren zorgverzekeringen. Met een jongeren zorgverzekering wordt alles lekker simpel gehouden. Zo kun je een verzekering afsluiten tegen de laagste prijs en kun je al je zorgzaken regelen in een app. Met een jongeren zorgverzekering ben je 100% gedekt tegen kosten van zorgaanbieders waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft lopen. Als je zorgverzekeraar geen contract heeft lopen met deze zorgaanbieders, kun je nog steeds een gedeeltelijke vergoeding krijgen. Je basis zorgverzekering is met een jongeren zorgverzekering de goedkoopste optie tegen de beste kwaliteit.

 

Zo kies je een zorgverzekering die bij jou past

Als je nog geen 18 bent, dan kun je je gratis laten verzekeren bij je ouders. Maar vanaf je 18e moeten veel jongeren zelf hun zorgverzekering regelen. Daar zit je natuurlijk niet echt op te wachten, maar het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Kijk eerst naar welke zorg je nodig hebt en of je wat hebt aan een aanvullende zorgverzekering. Vervolgens kun je kiezen voor een jongeren zorgverzekering voor de laagste premie en het bijhouden van je zorg in een handige app. Zo wordt het afsluiten van een zorgverzekering een makkie.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

De voordelen van een e-bike; dit zijn ze!

Volgende

Twee belangrijke beroepen in de geestelijke gezondheidszorg

Laatste van Blog

withemes on instagram