/

Met deze slimme tips lukt het om meer te bewegen

Bewegen is hartstikke gezond voor een mens, het heeft namelijk allerlei gezondheidsvoordelen. Wanneer je genoeg beweegt voel je je vaak een stuk fitter, slaap je beter en het heeft ook een positieve invloed op je mentale gezondheid. Eigenlijk genoeg redenen om te beginnen met meer te bewegen. Toch krijgt niet iedereen genoeg beweging, vaak door drukte en omdat het niet in je systeem zit. Gelukkig is het helemaal niet zo lastig om wat meer beweging te krijgen, lees hieronder een aantal slimme tips.

Maak gebruik van een stappenteller

Allereerst is het wel fijn om inzicht te krijgen hoeveel stappen je eigenlijk op een dag zet. De meeste smartphones hebben tegenwoordig een ingebouwde stappenteller en deze laat je precies zien hoeveel stappen je op een dag zet. Vaak kun je ook een doel instellen en dit kan extra motiverend zijn, het is immers leuk om uitgedaagd te worden. Ben je niet gewend om veel te lopen begin dan met een klein doel en deze kun je langzaam maar zeker uitbreiden.

Laat de auto vaker staan

Ongetwijfeld een veel gehoorde tip, namelijk laat je auto wat vaker staan en pak de fiets of ga lopen. Is de afstand echt te groot, parkeer dan bijvoorbeeld je auto iets verder weg zodat je toch nog wat extra stappen zet.

Maak vaker een ommetje

Maak er een gewoonte van om vaker een ommetje te maken. Heb je bijvoorbeeld een kantoorbaan, ga dan in iedere lunchpauze een kwartiertje wandelen. Zo krijg je extra beweging én je bent ook nog even lekker in de frisse buitenlucht, dat is tegelijkertijd ook nog eens goed voor je werkprestaties. 

Ga samen wandelen

In je eentje wandelen kan heerlijk zijn om even je hoofd leeg te maken, maar samen wandelen is ook heel gezellig. Spreek bijvoorbeeld af met je partner, vriend of oma om minimaal één keer per week een grote wandeling te maken, ga wandelen in een mooi natuurgebied, stad of park. Zorg voor goede wandelschoenen waarmee jij gerust kilometers comfortabel kunt wandelen. 

Neem de trap

Neem je altijd de lift, vanaf nu ga je de trap nemen voor extra beweging. Moet je helemaal naar 12e verdieping, neem dan bijvoorbeeld de lift naar de 10e verdieping en doe de rest standaard met de trap.

Maak bewegen leuk

Vind je bewegen niet zo leuk, maak het dan leuk! Zet tijdens het wandelen een leuke podcast op, ga lekker dansen op je favoriete muziek thuis, ga samen met je gezin bewegen of kies een sport uit die je heel leuk of uitdagend vindt. 

Staand of bewegend werken

Met een kantoorbaan zit je vaak heel wat uren op een stoel maar informeer eens of het mogelijk is om een zit-sta bureau te krijgen. Zo kun je zitten en staan afwisselen en dit verbruikt meer energie dan alleen maar zitten. Of investeer in een bureaufiets, zo kun je tijdens het werk heel wat kilometers fietsen terwijl jij gewoon je werkzaamheden doet.

Meer bewegen is helemaal niet zo moeilijk, het belangrijkste is dat je beweging meer in je systeem krijgt en dat je er plezier in krijgt. Zorg dat je een manier van bewegen vindt dat goed bij je past en dan komt het plezier vanzelf.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Dit is hoe Stone Island zijn reputatie heeft getransformeerd

Volgende

Hoe herken je dementie bij anderen?

Laatste van Blog

withemes on instagram