Hoe zorg je voor meer luxe in het interieur?

Ben je op zoek naar meer luxe in je interieur? Dat is makkelijker te realiseren dan je misschien denkt. Je hoeft er heus niet direct een enorm budget voor te hebben bijvoorbeeld. En zo kun je toch je wooncomfort verhogen: lees verder voor tips.

Grotere meubels

Bij een luxe interieur hoort een grootse uitstraling. Dit kun je letterlijk nemen, met de keuze voor grote meubels en andere interieuritems in huis. Je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben, maar dit valt vaak goed vrij te maken. Beeld het je maar eens in: een grote ‘leefkast’ in de woonkamer voegt meer karakter toe dan een eenvoudige, kleine kast. Maak hierin dus bewuste keuzes! Je kunt dit ook in de badkamer terug laten komen, met een badkamermeubel 2 wasbakken. Het is een verademing als je gewend bent aan een enkele wasbak. Daarnaast is het ook een mooi idee om voor een grote bank te kiezen in de zithoek, waar je samen met je gezinsleden uitgestrekt plaats op kunt nemen. Het is soms wel nodig om de keuze voor grote items af te wegen: wissel subtielere items af met de opvallendere stukken, voor de juiste balans.

Design items

Bij luxe denken we natuurlijk meteen aan design. Verkies hierbij kwaliteit boven kwantiteit. Je hebt ook minder nodig als je voor kwalitatieve items kiest, want ze stelen direct de show. Zo is het misschien gewoon mogelijk om een design meubelstuk in huis te halen, of dat nu een bank of een kast is. Ben je bang dat design in huis halen onrealistisch is? Dat is niet altijd het geval, als je maar slim omgaat met de opties. Kies bijvoorbeeld tweedehands of vintage design meubels uit, als je een goedkopere keuze wilt maken. Meubels en andere interieuritems van zo’n hoogwaardige kwaliteit gaan immers prima nog een ronde mee. Denk trouwens niet alleen aan meubelstukken voor in de woon- of slaapkamer, als je op zoek gaat naar design. Ook de badkamer telt bijvoorbeeld mee. Met een design badkamermeubel geef je de ruimte een prachtige uitstraling, zoals een strakke wastafel of wandkast. Je bent dagelijks weer in iedere ruimte te vinden in huis, dus maak er mooi werk van.

Verschillende materiaalsoorten

Door te spelen met verschillende materiaalsoorten, kies je al snel voor een luxe uitstraling. Durf hier dus gewaagde keuzes in te maken, om luxe toe te voegen aan je interieur. Denk aan zijdezachte kussens, een grof gebreid wollen tapijt en een fluwelen fauteuil – allemaal gecombineerd in dezelfde zithoek. Je kunt zelfs verschillende kleuren centraal stellen, of hier toch meer een overeenkomst in aanhouden. De combinatie van verschillende materialen creëert diepte en warmte, waardoor je huis meteen chic aanvoelt. Maar meer materiaalsoorten spelen een rol bij een luxe interieur. Denk aan glas, metaal, marmer, hout en bamboe. Dit laat je terugkomen in de meubels en accessoires, maar ook in de muren of vloeren.

Opvallende items

Opvallende items mogen zeker een plekje krijgen in een luxe interieur. Let wel: maak het niet té bont, want dat werkt averechts. Het contrast tussen eenvoud en luxe voegt een verfijnde touch toe aan het interieur. Mooie voorbeelden zijn een grote gouden spiegel, marmeren bijzettafels en metallic accessoires. Een kroonluchter is tevens een beeldige toevoeging aan een luxe interieur, boven de eettafel bijvoorbeeld. Of speel met opvallende meubelstukken, zoals een leren bank of een robuuste houten tafel. Onthoud het stukje balans – plaats bijvoorbeeld minimalistische eetkamerstoelen om zo’n grove tafel heen. Ook grote kunstwerken passen bij de luxe stijl, zoals een modern schilderij voor aan de muur. Een extra tip: kies hierbij ook direct voor de juiste verlichting. Zo kun je spotjes plaatsen op de bijzondere spullen die je wilt uitlichten in huis, zodat er nog meer aandacht naartoe gaat. Dat werkt perfect bij een kunstwerk of meubelstuk.

Meer luxe toevoegen aan je interieur is goed te doen! Kies voor kwaliteit, speel met texturen en behoud de balans: daar zit het ‘m allemaal in – houd dat dus in gedachten.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Je huis en tuin groener maken met deze tips!

Volgende

Ontdek hoe je kunt besparen op autokosten als particulier

Laatste van Blog

withemes on instagram