Hoe creëer je een opvallend accent met kussens?

Niet alleen de grote meubels in huis kunnen een persoonlijke touch geven aan je interieur. Het geheel van je interieur zorgt er namelijk voor dat jouw persoonlijke stijl goed naar voren komt en dit kan dan ook al met de kleinste en simpelste accessoires. Juist wanneer je de normaalste accessoires gaat veranderen tot een echt opvallend stuk, creëer je niets minder dan een kunstwerk in huis. Een opvallend accent waar je misschien niet gelijk aan zult denken, is een sierkussen. Benieuwd hoe je sierkussens hiervoor kunt inzetten? Lees hier onze tips!

Een versiering voor je interieur in de juiste kleur

Het is heerlijk om een comfortabel kussen op de bank te hebben waar je lekker in weg kunt zakken. Maar een sierkussen is meer dan comfortabel alleen. De naam zegt het al: het is een echte versiering voor je huis. Om de juiste sierkussens voor je interieur te kiezen, bepaal je als eerste het kleurenthema voor jouw sierkussens. Je kunt ervoor kiezen om de kleur van je interieur terug te laten komen in de kussen zelf, maar je kunt ook wat gewaagder kiezen voor een opvallende kleur. Deze zal meer in het oog springen en minder wegvallen in het geheel. Dus ga jij voor een basiskleur of wil je juist uitpakken met een opvallende kleur? En kies je voor een effen kleur of een printje? Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden!

Meerdere kussens in verschillende formaten

Nu je de kleuren bepaald hebt, is het tijd om te ontdekken hoe je de sierkussens wilt opbouwen. Wil je echt een statement maken met jouw kussens? Dan kun je kiezen voor meerdere sierkussens in verschillende vormen en formaten. Tegenwoordig zijn er veel opvallende kussens te koop, denk aan een rond sierkussen of zelfs in de vorm van een wolkje. Wil je het liever simpel houden en een strakke uitstraling geven aan je interieur? Dan kun je kiezen voor meerdere vierkante kussens in verschillende formaten en voeg daarbij ronde kussens toe. Er is geen goed of fout hierin, je kunt hiermee spelen en zelfs regelmatig aanpassen. Je kunt in een handomdraai je interieur een andere look geven door de hoes van je sierkussens eens te wisselen of te vernieuwen. Hierdoor kun je je interieur dan ook makkelijk aanpassen aan het seizoen. Zo kun je in de zomer kiezen voor opvallende felle kleuren, terwijl je in de winter misschien de voorkeur hebt voor aardetinten. 

Kies je eigen stijl

Met een kleurenthema bepaal je zelf in welke mate je de sierkussens in het oog wilt laten springen. Met verschillende formaten en vormen van de sierkussens geef jij diepte en dimensie aan je interieur. Speel vooral hiermee, kies je eigen stijl en statement. Welke sierkussens passen bij jouw interieur?

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Interieurtips voor een zomerverbouwing

Volgende

Alles wat je moet weten over Bitcoins en crypto

Laatste van Blog

withemes on instagram