Een casco woning: de perfecte basis voor jouw droomhuis

Denk je erover een huis te kopen dan heb je verschillende opties. Je kunt een bestaande woning kopen of een nieuwbouwwoning. Kies je voor de laatste dan kun je een kant en klare nieuwe woning kopen, een stuk grond om je huis helemaal zelf te bouwen, of je kunt kiezen voor een casco woning. In deze ruwbouw ben je nog helemaal vrij in de afwerking van bijvoorbeeld de vloeren en de wandafwerking. Ook een renovatie kan casco worden opgeleverd, dit geeft de voordelen van nieuwbouw in een historisch jasje. Wil jij ook weten waarom een casco woning de perfecte basis is voor jouw droomhuis, lees dan snel verder.

Je ruwbouw droomhuis zelf vormgeven

Casco wil zeggen dat de bouwer het huis water- en winddicht oplevert, zodat je het zelf naar eigen wens kan afmaken. Dit is de perfecte basis van je droomhuis, want je hebt de complete afwerking nog in de hand. Je kunt dit huis nog compleet naar eigen smaak inrichten en dit is toch het ideale uitgangspunt om echt je eigen droomhuis te ontwerpen en met controle over je eigen budget. Binnen in je casco woning moet het technische gedeelte nog worden aangelegd zoals het sanitair, de elektriciteit, verwarming en de ventilatie. Ook de afwerking zoals de keuken, de badkamer, de vloeren, de trap, de radiatoren en de deuren kunnen nog naar eigen wens bepaald worden.

Casco vereist planning, coördinatie en creativiteit

Heb je de keuze gemaakt voor de indeling en materialen moet de woning afgewerkt worden. Denk van tevoren goed na over al de te nemen stappen. Houd je de regie in eigen handen of laat je iemand anders de gang van zaken controleren. Er is veel planning en coördinatie noodzakelijk bij de volgorde en uitvoering van de werkzaamheden. Het grote voordeel is dat je over alles zelf kan beslissen, met name in de keuze van materialen is heel wat geld te besparen. Vooral als je zelf handig bent of je hebt klussende vrienden en kennissen, dan is een casco woning ideaal.

De droom werkelijkheid maken

Een huis dat casco wordt opgeleverd biedt zijn bezitter vele mogelijkheden. Zonder zorgen over bouwgrond en ruwbouw, behoort enkel de binnenafwerking nog tot jouw taken. Het grootste voordeel is de vrijheid in de keuze van alle materialen en de controle over de mogelijkheid om budgetvriendelijke materialen uit te zoeken. Ook de tijdsplanning ligt in je eigen hand. Dit gegeven bied je de juiste omstandigheden voor jouw optimale droomhuis.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Alles wat je moet weten over de Nothing Phone 2: Specs en meer!

Volgende

De voordelen van moderne relaxstoelen voor de gezondheid

Laatste van Blog

withemes on instagram