Dingen die je moet weten voordat je zonnepanelen koopt

Zonne-energie is een speelt een belangrijke rol in de groene energietransitie. Dit is een belangrijke stap die wordt gestimuleerd door de overheid om klimaatverandering aan te kunnen pakken. Dit komt omdat zonnepanelen hernieuwbare energie kunnen opwekken en er geen CO2 vrijkomt bij het opwekken van stroom, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en aardgas. Het aanschaffen van zonnepanelen is echter niet alleen goed voor de ecologische voetafdruk, je kunt er namelijk ook maandelijks aanzienlijk wat geld mee besparen. Zit je er aan te denken om zonnepanelen aan te schaffen? Lees dan snel verder! 

Kijk naar de mogelijkheden

Hoewel zonnepanelen een geweldige investering kunnen zijn, komt niet elk huis in aanmerking voor zonnepanelen. Eerst moet je nagaan of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Dit hangt af van het type constructie en indeling van het dak. Gelukkig biedt AmperaPark de mogelijkheid om zonnepanelen op een overkapping te laten plaatsen. Dit is een handige manier om toch 6 tot 8 zonnepanelen kwijt te kunnen afhankelijk van de grootte van de overkapping. Bij gebrek aan ruimte zou je ook kunnen kiezen voor een solar carport. De volgende stap is om na te vragen of het plaatselijke elektriciteitsnet de extra elektriciteitsopwekking aankan. Dit wordt netaansluiting genoemd.

Welk formaat zonnepaneel heb je nodig?

Voordat je zonnepanelen koopt, is het handig om de opbrengst ervan in kilowattuur (kWh) te weten. Zo kun je berekenen welk formaat zonnepaneel je nodig hebt om de hoeveelheid energie op te wekken die verbruikt. De hoeveelheid energie die je nodig hebt, hangt af van het type woning of het bedrijf. Baseer de afweging ook op hoeveel je bereid bent te betalen voor de zonnepanelen. Zo weet je zeker dat je een goede financiële keuze maakt die ervoor zorgt dat je op lange termijn maandelijks minder lasten zult hebben.

Opslag en back-up

Alle zonnepanelen wekken stroom op wanneer de zon schijnt. Maar je hebt op dat moment misschien niet alle energie nodig. Sommige energie wordt opgeslagen in batterijen en de rest wordt naar het net gestuurd. Wat gebeurt er met de energie die naar het net wordt gestuurd? Je kunt worden betaald voor de overtollige energie die je naar het net stuurt. Zo heb je de mogelijkheid om de kosten van de zonnepanelen sneller terug te verdienen. Daarnaast kun je op lange termijn op deze manier een leuk zakcentje bij verdienen zonder er iets voor hoeven te doen.

Vorige

Zo maak je jouw woning helemaal af

Volgende

Overstappen is besparen. Zo bespaar je op internet en tv 

Laatste van Blog

withemes on instagram