Buiten dineren in stijl: inspiratie voor het kiezen van de juiste eettafel

Kijk jij er het hele jaar naar uit om tijdens de zomermaanden buiten te kunnen dineren met vrienden en familie? Dan is naast een fijne loungestoel tuin een goede eettafel essentieel. In dit artikel lichten we een aantal tips uit voor het kiezen van de juiste eettafel voor jouw tuin en hoe je deze kunt decoreren. Zo zijn gezellige zomeravonden gegarandeerd!

Materialen en stijlen

Eettafels voor in de tuin zijn beschikbaar in verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, kunststof, metaal of rotan. Bij het kiezen van het materiaal is het belangrijk om in kaart te brengen welke criteria voor jou het belangrijkst zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een weerbestendige tafel en stoelen? Dan zijn kunststof en rotan aan te raden. Ben je echter op zoek naar een steviger en robuuster materiaal? Dan kun je een houten of metalen tafel overwegen. De verschillende materialen passen binnen verschillende soorten stijlen, waardoor er voor ieder wel wat wils is.

Comfort en functionaliteit

Het oog wilt wat, maar dat betekent niet dat er ingeleverd hoeft te worden op comfort. Al helemaal als je van plan bent om lang te dineren, is het uiteraard niet overbodig om stoelen aan te schaffen die fijn zitten. Wat betreft functionaliteit, is het van belang om goed na te denken over de grootte van de tafel. Hoeveel mensen moeten eraan kunnen zitten? Mocht je wel vaker grote groepen gasten ontvangen, is het wellicht handig om een uitbreidbare tafel aan te schaffen. En mocht je na de zomer de eettafelstoelen weer willen opbergen, is het aan te raden om stoelen te kiezen die inklapbaar of stapelbaar zijn. Dergelijke tuinmeubelen zijn online eenvoudig te bestellen, bijvoorbeeld die van suns tuinmeubelen.

Accessoires en decoratie

Een persoonlijke touch aan de eettafel geven, bereik je door te werken met decoratie en accessoires. Op deze manier kun je deze plek in de tuin geheel inrichten naar jouw smaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kussens op de stoelen, het tafelkleed of de placemats. Daarnaast doet verlichting ook veel voor de sfeer. Naast goede buitenverlichting, is het daarom aan te raden om ook te investeren in een vuurkorf, kaarsen of lantaarns. Voor een extra romantische en gezellige sfeer, kun je bloemen en planten op tafel zetten.

Samenvattend, is het naast het materiaal en de stijl van de eettafel en eetstoelen, belangrijk om rekening te houden met het comfort en de functionaliteit ervan. Om de tafel extra sfeervol te maken kun je werken met accessoires zoals kussens en kleden en sfeerverlichting zoals kaarsen en lantaarns. Met wie hoop jij in stijl te dineren deze zomer?

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorieën :)

Vorige

Verlichtingstips voor een knusse en functionele woonkamer

Volgende

Zijn elektrische fietsen toekomstbestendig?

Laatste van Blog

withemes on instagram