5 tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering

Kun je ook zo genieten van het maken van prachtige reizen? Of vind je het geweldig om spontaan een weekendje naar het buitenland te gaan? Als je regelmatig op reis gaat, heb je baat bij een geschikte doorlopende reisverzekering. De juiste reisverzekering vind je snel aan de hand van onderstaande 5 tips.

Tip 1: bepaal wat je wilt verzekeren

Niet iedere doorlopende reisverzekering is hetzelfde. Elke variant heeft verschillende voorwaarden en biedt een andere dekking. Tevens is het goed mogelijk dat bepaalde zaken al verzekerd zijn via een andere verzekering. Denk hierbij aan je aanvullende reisverzekering of de verzekering van de huurauto.

Met andere woorden: bepaal wat je precies wilt verzekeren gedurende je vakantie. Hier kun je de doorlopende reisverzekering vervolgens op afstemmen. Maar kijk vooral ook nog even naar je bestaande verzekeringen en of je niet via een andere verzekering al de juiste dekking hebt, bijvoorbeeld via je zorgverzekering.

Tip 2: vraag meerdere offertes op

Het is ook verstandig om meerdere offertes op te vragen. Dit heeft eigenlijk twee belangrijke redenen:

  • De prijzen lopen uiteen. De premies van de doorlopende reisverzekeringen van verschillende maatschappijen zijn niet gelijk aan elkaar. Het kan daarom lonend zijn om de offertes met elkaar te vergelijken.
  • De voorwaarden verschillen. De verschillende maatschappijen hanteren ook andere voorwaarden en dekkingen. Verdiep je daarom goed in de voorwaarden en in de kleine lettertjes zodat je een goed beeld krijgt van wat je precies krijgt voor de premie die je betaalt.

Tip 3: kijk goed naar het soort vakantie

Hoe vier jij graag vakantie? Doe je dit het liefste languit op je strandbedje? Of geef je de voorkeur aan een actieve vakantie met spannende avonturen? In het tweede geval loop je uiteraard meer risico. Daar moet je de doorlopende reisverzekering dan ook goed op afstemmen.

Het advies is daarom om goed naar het soort vakantie te kijken. Bepaal op basis hiervan welke risico’s je loopt.

Tip 4: check regelmatig je doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering afsluiten doe je tegenwoordig eenvoudig. Dit geldt ook voor het vergelijken van de reisverzekeringen. Check daarom regelmatig of je huidige doorlopende reisverzekering nog op je wensen aansluit.

Ga je niet meer zo vaak op vakantie? Mogelijk is het dan beter om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Of vier je sinds kort op een andere manier je vakantie? Dan moet je mogelijk naar een andere dekking kijken. Bekijk al met al regelmatig kritisch je huidige doorlopende reisverzekering.

Tip 5: controleer de polis goed

Heb je een interessante doorlopende reisverzekering gevonden? Voordat je ‘m afsluit, is het belangrijk om de polis goed te controleren. Het is belangrijk om te kijken naar de hoogte van de dekkingen en of deze voldoende zijn voor jouw specifieke situatie. Maar let hierbij bijvoorbeeld ook op de volgende punten:

  • Maximaal aantal reisdagen. Wordt in de polis iets genoemd over het maximaal aantal reisdagen? Zo ja, dan moet je hier rekening houden met het plannen/boeken van je vakanties.
  • Eigen risico. Moet je bij de doorlopende reisverzekering een eigen risico betalen? Of dekt deze verzekering mogelijk zelfs het eigen risico voor zorg die je nodig hebt? Check goed wat er in de polis allemaal over de eigen bijdrage vermeld staat.
  • Annuleringsverzekering. Is er ook een annuleringsverzekering opgenomen in de doorlopende reisverzekering? Zo niet, dan is het wellicht verstandig om nog een losse annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan zowel kort of doorlopend zijn.

 

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, het lichaam, sporten en allerlei zaken die met huis en tuin te maken hebben. Kortom een gezellige blog waar jij je kunt verdiepen in uiteenlopende thema's. Neem eens een kijkje in de categorie├źn :)

Vorige

Tips voor het inrichten van een jongerenwoning in een specifieke stijl

Volgende

Hoe mineralen kunnen bijdragen aan een gezond lichaam

Laatste van Blog

withemes on instagram