Voor één keer door mij een recept geplaatst zonder groenten of fruit, maar laten we een keer gek doen, want het is carnaval dit weekend.

Verwarm de melk tot hij lauw is en los de gist erin op.
Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand van de bloem.
Meng in het kuiltje de melk en gist met basterdsuiker, boter en eieren en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt een uur rijzen.
Kneed het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht.
Snijd stroken van het deeg en maak in iedere streng een losse knoop.
Laat de knopen afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.
Verwarm de frituur voor op 170 °C.
Frituur de nonnevotten om en om goudbruin en wentel ze door de suiker.

vegetarisch:
Ja
12 stuks
ca 1 uur en 20 minuten


125 ml melk
10 g gedroogde gist
500 g bloem
1 tl zout
75 g witte basterdsuiker
175 g zachte boter
2 eieren

Extra nodig

bloem om te bestuiven
suiker om te bestrooien
olie om te frituren